Vierdaagsefeesten
13-19 juli 2024nijmegen
Placeholder for Koningsplein Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 5Koningsplein Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 5

Zondag 18 juli

Geen Vierdaagsefeesten, toch een beetje feest! Op zondag 18 juli kun je uiteraard terecht op een van de vele Nijmeegse terrassen. Daarnaast gaat Schrijvers in de Stevenskerk door en vind je de sfeer van het Valkhof Festival en Otis Park elders in de stad!

Ter­rassen

Nijmegen heeft de groot­ste ter­ras­dichtheid van Ned­er­land! De ide­ale plek om neer te strijken in de derde week van juli, want dan zijn ze boven­di­en in Vierdaagsefeestenstijl.

Op som­mige locaties kun je zelfs let­ter­lijk de sfeer van de Vier­daagse­feesten proeven met een spe­ci­aal lim­it­ed edi­tion Vier­daagse­feesten­biert­je!

Placeholder for GEENVI1GEENVI1
Placeholder for Waalkade Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 1Waalkade Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 1
Placeholder for JWB00373 2JWB00373 2
Placeholder for De Achtertuin Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 2De Achtertuin Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 2

Schrijvers in de Stevenskerk: Ellen Deckwitz

Ellen Deckwitz (1982) is sinds haar entree in de letteren niet te stuiten: de afgelopen jaren verschenen prijswinnende bundels (zoals De steen vreest mij), boeken over schrijven (het alom geprezen Zo word je een geweldige dichter) en de bestseller Olijven moet je leren lezen. Daarnaast presenteert ze geregeld poetry slams, won er zelf ontelbare, haalde de finale van De slimste mens, trekt de wereld over om nieuwe poëzie te ontdekken, maakt theater en schrijft daarnaast wekelijkse columns in zowel NRC Handelsblad als De Morgen. Tijdens haar lezing zal ze een bootcamp ‘poëzie snappen’ geven, een soort Blarenbal voor beginnende gedichtenlezers. Tussendoor draagt ze haar lievelingsverzen uit de wereldliteratuur voor.

Stevenskerk Nijmegen, 14.00-15.00 uur, aansluitend boekverkoop en signeren. Entree gratis, reserveren verplicht.

Placeholder for Ellen Deckwitz Merlijn DoomernikEllen Deckwitz Merlijn Doomernik
Placeholder for Kapel Valkhof Festival door Paul WijsenKapel Valkhof Festival door Paul Wijsen

X Valkhof Festival

Het plan X van het Valkhof Festival met een line-up tjokvol spannende namen, (inter)nationale toppers van morgen en ontdekkingen die je je jaren later nog steeds zal herinneren. Met vandaag:

Openluchttheater de Goffert – 17u tot 23u
Iguana Death Cult THE GOA EXPRESS Cloudsurfers
TICKETS EN INFO

Stevenskerk – 19u30
Niklas Paschburg
TICKETS EN INFO

Doornroosje – 20u15
JAEL (live) Latanya Alberto
TICKETS EN INFO

Extrapool @Valkhof Kapel – 12u tot 18u
Oscar Peters
DOORLOPEND & GRATIS – meer info volgt

Placeholder for Meika squareMeika square

Otis X Brebl: Meika

Het Otis Park vind je deze zomer niet buiten, maar binnen, in Brebl! Meika is onder leiding van vocalist en componist Emmie te Pas klaar om hun nieuwste muziek naar buiten te brengen. Emmie is na een periode van bijna twee jaar in New York weer terug in Nederland. In The Big Apple heeft ze zich ondergedompeld in de wereld van de moderne jazz en is ze enorm geïnspireerd geraakt door de muziek die ze daar heeft ervaren. Ze haalt haar inspiratie uit zowel de vocale als instrumentale moderne jazz. Denk hierbij aan Gretchen Parlato, Avishai Cohen en Kneebody. Daarnaast heeft ze altijd al een speciaal plekje in haar hart gehad voor soul; met Jill Scott en Erykah Badu als grote inspiratiebronnen. Soul grooves en improvisatie met melodische en poëtische verhaallijnen vanuit het hart; dat mag je van Meika verwachten.

Login
View cart