16-22 juli 2022nijmegen

Uitreiking cadeau voor innovatief initiatief Vierdaagsefeesten

Placeholder for Camping de WereldCamping de Wereld

Geplaatst: 16 juli 2020, 13:19 uur

Ter ere van het 50-jarige jubileum van de Vierdaagsefeesten, kreeg de organisatie vorig jaar van de Gemeente Nijmegen een bijzonder cadeau: vijf jaar lang een jaarlijks geldbedrag van €1500,- uit te reiken aan een innovatief initiatief tijdens de Vierdaagsefeesten. Ook al kunnen de Vierdaagsefeesten dit jaar niet doorgaan, toch wordt dit cadeau komende week overhandigd. Er zijn drie genomineerden:

Camping de Wereld

Deze camping in de bossen van Overasselt is een initiatief van BB Productie en de Schoenfabriek, de organisatoren van Festival op het Eiland, tijdens de Vierdaagsefeesten.
Organisatoren en leveranciers van evenementen staan dit jaar als gevolg van de Coronacrisis geheel stil. Als alternatief heeft BB Productie met een aantal leveranciers de handen ineen geslagen om deze zomer een camping in te richten. Het uitgangspunt is uniek: met de kennis van evenementen en een leeg terrein, is het mogelijk om een camping volledig corona-proof in te richten. Een volwaardige camping, maar ook met een festivalsfeer. De leveranciers zijn veelal ook nauw betrokken bij de Vierdaagsefeesten: o.a. De Haas, Varweg, Layhgo, De Markies, Bosjuweel, Alert Beveiliging, etc.

Placeholder for Camping de WereldCamping de Wereld

De organisatie van SMKMRKT, De Achtertuin en Drift om te Dansen

SMKMRKT (Smaakmarkt) is sinds 6 jaar een vaste waarde op de Vierdaagsefeesten. Het is hen gelukt wat enkele andere voorgangers niet lukte: een succesvolle invulling maken van de locatie Labyrinth aan de Waalkade. Met meer dan een foodtruck-evenement bewijst SMKMRKT dat succes niet afhangt van enkel massaliteit met stevige muziekprogrammering. De SMKMRKT innoveert voortdurend: de foodtrucks bieden duurzaam, vegetarisch en biologisch voedsel aan. De programmering is vernieuwend en divers: Drifts Danspaleis waarbij jong en oud (behoorlijk oud) met elkaar de dansvloer opgaan. Maar ook programmering die over de verre grenzen kijkt. En sinds vorig jaar: een mooie inhoudelijke en feestelijke invulling van Roze Woensdag met Honey Honey.

De Achtertuin heeft bij Vasim een mooi concept bedacht dat op innovatieve wijze invulling geeft aan de 1,5 meter samenleving. Behalve de ‘stadsoase’ met paviljoen voor (duurzaam) eten en drinken, wordt er ook een veelzijdig programma aangeboden.

Drift om te Dansen is inmiddels een vaste waarde in Nijmegen geworden, met dance-evenementen in/bij Vasim in het voor- en najaar. Drift doet het net iets anders: duurzaamheid staat hoog in het vaandel. Zo worden de zonnepanelen van Vasim ingezet om grote batterijen op te laden, die voor de stroomvoorziening zorgdragen.
Er zijn diverse activaties die duurzaamheid nastreven. Vorig jaar heeft Drift de ‘bekermunt’ geïntroduceerd: bij binnenkomst ontvangt de bezoeker een token die als borg gebruikt wordt voor de drankbeker. Hierdoor ligt er maar weinig afval op de grond en kunnen de ingenomen bekers ter recycling worden aangeboden.

Placeholder for SMKMRKT Vierdaagsefeesten2019 Mathijs HanenkampSMKMRKT Vierdaagsefeesten2019 Mathijs Hanenkamp

Pop-up restaurant Papierfabriek

Initiatiefnemer Bas Berden (024-Events) – tijdens de Vierdaagsefeesten de producent van het Faberplein- is de samenwerking met de Papierfabriek (voormalige Sappi) aangegaan om deze zomer het grootste pop-up restaurant van Nederland in te richten. Gedurende 10 weken wordt het restaurant beurtelings door 7 restaurants uit (de omgeving van) Nijmegen ingevuld. De unieke locatie in het voormalige fabriekspand aan de haven van het Maas-Waalkanaal maakt het mogelijk om betrekkelijk eenvoudig te voldoen aan de RIVM-regelgeving omtrent Corona. De setting is sfeervol en geheel nieuw voor de bezoeker.

Placeholder for Papierfabriek Nijmegen Van Leth Photography 1Papierfabriek Nijmegen Van Leth Photography 1

Uitreiking

De uitreiking zal in besloten kring plaatsvinden op het stadhuis, op donderdag 23 juli. Burgemeester Hubert Bruls zal de Innovatieprijs Vierdaagsefeesten uitreiken. In de jury: Walter Hamers, bestuursvoorzitter Vierdaagsefeesten en Marjolijn van de Zandschulp, directeur gemeente Nijmegen.

Placeholder for 13 07 2019 Opening Stevenskerk Live LUWTEN Mathijs Hanenkamp 1813 07 2019 Opening Stevenskerk Live LUWTEN Mathijs Hanenkamp 18