Vierdaagsefeesten
13-19 juli 2024nijmegen

Roze Woensdag: méér dan een groot feest!

Placeholder for 20 7 2022 Roze Woensdag Marcel Krijgsman 820 7 2022 Roze Woensdag Marcel Krijgsman 8

Geplaatst: 21 juli 2022, 11:16 uur

De woens­dag van de Vier­daagse­feesten staat tra­di­tiegetrouw in het teken van accep­tatie en diver­siteit. Dit jaar nog even extra: nog nooit was er zó veel dag­pro­gram­ma op Roze Woens­dag, langs de laat­ste etappe van de wan­del­route die dan door de bin­nen­stad trekt. Al vroeg op de dag ston­den vele feestgangers in hun roze of regen­boogout­fit bij de podia van Cred­i­ble, het Her­tog­plein, Kelfkens­bos Fes­ti­val, Faber­plein, Smaak­markt, De Regen­boog en Grotes­traat. Daar ston­den vrolijke, kleur­rijke arti­esten op het podi­um om de Vier­daagse­feestens­feer te brengen. 

Placeholder for 20 7 2022 Roze Woensdag Marcel Krijgsman 2320 7 2022 Roze Woensdag Marcel Krijgsman 23

Het programma op de woensdag

Roze Woensdag werd officieel geopend met een Pride Walk door de straten van het Nijmeegse centrum, georganiseerd door Stichting Roze Woensdag. Zij zorgen er samen met ons voor dat er aandacht is voor maatschappelijke acceptatie van de LHBTIQ+-gemeenschap en dat er een breed inhoudelijk programma is op Roze Woensdag, voor bijvoorbeeld jongeren, senioren, vluchtelingen en mensen met een beperking. De eerste editie van de Nijmeegse Pride Walk werd in 2021 gehouden, toen de Vierdaagsefeesten niet door konden gaan. Dit jaar vond de tocht voor het eerst tijdens de feesten plaats. Stichting Roze Woensdag is ontzettend blij verrast met het enorme aantal mensen dat klaarstond om zich aan te sluiten.

Gezellige drukte

Later op de avond werden er druktemeldingen afgegeven voor het Faberplein, Matrixx Live aan de Kade, waar Frans Bauer optrad, en Matrixx at the Park, met onder meer Charly Lownoise op het programma. Op veel locaties werd het gezellig druk, nergens werd het te vol en er was voldoende ruimte om van het ene naar het andere podium te komen. Met 42 buitenpodia was dat voor sommigen nog lastig kiezen!

Placeholder for 19 7 2022 Kelfkensbos Festival Marcel Krijgsman 419 7 2022 Kelfkensbos Festival Marcel Krijgsman 4
Placeholder for IMG 6806IMG 6806

Het weer

Veel bezoekers lieten zich niet tegenhouden door de regen rond middernacht. Er werden poncho’s uitgedeeld en er werd fanatiek doorgefeest, want een echte Vierdaagsefeestenvierder doet dat gewoon zeven dagen achter elkaar, ongeacht het weer.

Vandaag: het regenachtige weer belooft dan ook weinig roet in het eten te gaan gooien op dag 6 van de Vierdaagsefeesten. Kom voorbereid naar de stad, werk je favoriete programma nog even bij in de Vierdaagsefeesten-app en geniet!

Bekijk hier het fotoalbum van dag 5 op Facebook.

Login
Bekijk winkelwagen