16-22 juli 2022nijmegen

Circulair sanitair

Placeholder for Pee To TeaPee To Tea

Geplaatst: 06 mei 2022, 12:00 uur

Eind 2019 wonnen wij samen met twee andere Nijmeegse festivals een subsidie van de gemeente Nijmegen voor het beste idee voor verduurzaming van evenementen. Onze ideeën werden gebundeld tot één plan dat dit jaar eindelijk uitgerold gaat worden: er worden circulaire toiletten geplaatst op de festivals Dag van het Levenslied, Parasól Zomerfestival en Vierdaagsefeesten.

SEMiLLA Sanitation plaatst in samenwerking met Nijhuis Saur Industries circulaire (en genderneutrale) toiletten, de zogenaamde ‘Pee to Tea’. De plas van bezoekers wordt opgevangen, waarbij het gele water wordt gezuiverd tot drinkwater en meststoffen. Ook chemisch vervuilde urine kan worden gezuiverd en wordt niet geleegd in het riool. Dit proces komt tot stand met behulp van planten én natuurlijk met de hulp van onze bezoekers!

Naast de circulatie van de plas wordt een meststof gewonnen voor het kweken van gewassen, planten en bomen. De urine wordt ter plekke omgezet tot thee én er wordt munt gekweekt voor in de thee. Als bezoeker kan je dus zien dat jouw plas verandert in thee!

Dit pilotproject heeft als doel in de toekomst duurzame en circulaire toiletvoorzieningen op evenementen te plaatsen. Het plaatsen van circulaire toiletten is een initiatief dat perfect aansluit bij onze duurzaamheidsambities. Het is onderdeel van de stappen die wij zetten naar een toekomst met duurzame evenementen.

Tijdens de Vierdaagsefeesten komen op de Waalkade, net voorbij de ingang van de Grotestraat, de dichte circulaire toiletten te staan. Daarnaast worden op verschillende plaatsen in de stad circulaire plaskruizen geplaatst. Je herkent deze aan het groene logo van Pee to Tea.

Placeholder for Pee To Tea ToiletPee To Tea Toilet
duurzaamheid