16-22 juli 2022nijmegen

Ben je oké? Maak ongewenst seksueel gedrag bespreekbaar.

Placeholder for 4daagsefeesten is oke logo jpg 1000x10004daagsefeesten is oke logo jpg 1000x1000

Geplaatst: 24 juni 2019, 11:19 uur

In oktober 2018 heeft de publiekscampagne Ben je oké? haar start gemaakt. Met deze campagne, een initiatief van Rutgers samen met de Vereniging Nederlandse Poppodia en –Festivals (VNPF), Celebrate Safe en NO THANKS!, wordt ongewenst seksueel gedrag in het uitgaansleven bespreekbaar gemaakt. Uit een opinieonderzoek door EenVandaag in samenwerking met Festileaks (juni 2018) blijkt namelijk dat 48% van de vrouwelijke festivalbezoekers wel eens ongewenst seksueel gedrag meemaakt. Ook 9% van de mannelijke festivalbezoekers geeft aan negatieve ervaringen te hebben met dit soort gedrag.

Daar willen we een stokje voor steken. Op festivals moeten mensen zich vrij, fijn en veilig kunnen voelen. Want ongewenst seksueel gedrag is niet oké, ook niet tijdens de Vierdaagsefeesten. Samen met festivals als Best Kept Secret Festivals, Pinkpop, Welcome to the Village en Awakenings nemen we deel aan de campagne.

Zie jij dat iemand lastig gevallen wordt en vertrouw je de situatie niet? Vraag ‘Ben je oké?’ en maak het gedrag bespreekbaar. Zo zorgen we voor elkaar en voor een fijne omgeving voor iedereen.

Ben je oké?

Om te laten zien dat ook jij bent voor veilig uitgaan, kun je meedoen aan deze campagne. Kijk op de website van benjeoke.nl hoe hier aan meedoet! Hier vind je ook filmpjes die laten zien hoe je ongewenst gedrag herkent en hoe je ermee om kunt gaan.

Naar Benjeoke.nl

Placeholder for 4daagsefeesten is oke logo jpg 1000x10004daagsefeesten is oke logo jpg 1000x1000