13-19 juli 2024Nijmegen
Group

Silent Talkshow: Via 44 met Sinan Can, Geert Willems en Yeliz Çiçek

Placeholder for DSC09968DSC09968
Let op, dit is programma uit 2022, kijk hier voor het actuele programma.

Documentairemaker Sinan Can en verslaggever Geert Willems van De Gelderlander ontvangen tijdens de silent talkshow ‘Via 44’ bekende Nederlanders met een Nijmeegse achtergrond. Drie edities, met drie verschillende hoofdgasten – live vanaf het terras van LUX en gratis te bezoeken. Deze avond is Yeliz Çiçek, hoofredacteur van Vogue Nederland, te gast!

De eerste gast Yeliz Çiçek (1986), die op dinsdag 20.00 uur aanschuift bij Via 44, vroeg als beginnend leerling journalist Sinan Can om advies, voordat zij aan de opleiding in Utrecht begon. Inmiddels is haar naam meer dan gevestigd. Nadat zij eerder adjunct-hoofdredacteur was van Glamour en daarna hoofdredacteur van Linda.meiden, kreeg zij de eervolle taak de herstart te verzorgen van de Nederlandse uitgave van het gerenommeerde modemagazine Vogue. Sinds februari verschijnt het tijdschrift weer maandelijks. Ook is Çiçek regelmatig te zien als fashiondeskundige bij RTL Boulevard. Zij is de dochter van Zekeriya Çiçek die in Nijmegen bekend is als cafetariahouder en als voorzitter van voetbalclub TGB, die inmiddels niet meer bestaat.

Gastheren: Sinan Can en Geert Willems

Sinan Can is journalist en programmamaker van BNN/VARA, met een reeks van baanbrekende documentaires op zijn naam, zoals Bloedbroeders, De Arabische Storm, Onze missie in Afghanistan, In het spoor van IS en De verloren kinderen van het Kalifaat. Het leverde hem een hele rij prijzen en onderscheidingen op. Hij groeide op in de Nijmeegse wijk Bottendaal. Hij is frequent in diverse talkshows te zien en was kandidaat in de tv-series Wie is de Mol? en De Verraders. Eerder dit jaar startte Can de hulpstichting Shams-Rumi voor kinderen in oorlogsgebieden, die kantoor houdt in Museumpark Orientalis.
Geert Willems is al ruim dertig jaar verslaggever van De Gelderlander en interviewde in zijn carrière vele Nijmegenaren en regiobewoners. Ook leidde hij tientallen debatten en presenteerde talkshows, waaronder Stadsgesprekken in LUX rond een actueel thema.

Live & livestream

Wie mee wil luisteren, kan op het terras van LUX een koptelefoon opzetten. Er wordt ook een livestream geregeld zodat ook mensen thuis mee kunnen kijken en luisteren – deze link volgt binnenkort. Alle shows beginnen om 20.00 uur en duren een uur.

‘Via 44’ vindt plaats op dinsdag 19, woensdag 20 en donderdag 21 juli van 20.00 – 21.00 uur. Deelname is gratis. Bij slecht weer vindt dit programma niet op het terras maar in LUX plaats. De talkshow ‘Via 44’ is een gezamenlijk initiatief van LUX, de Varagids en De Gelderlander.

Thema

Placeholder for 8 verdieping8 verdieping

Verdieping

Even de rust en ruimte opzoeken? Concerten op bijzondere locaties? Je nieuwsgierigheid prikkelen?…

Login
Bekijk winkelwagen