15-21 juli 2023nijmegen
Placeholder for SEF 1152x1147SEF 1152x1147

Sef begon zijn muzikale carrière binnen de groep ‘Flinke Namen’ en ging daarna succesvol solo. Twaalf jaar en vijf albums later laat de artiest weten dat hij eigenlijk pas net begonnen is: “Dingen beginnen écht goed te worden”.

Sef kun je kennen van zijn debuutalbum "De Leven" (2011) of van zijn succesvolle albums en samenwerkingen (onder andere met The Opposites, The Partysquad en Dio) die hij in de loop der jaren heeft uitgebracht. Hij scoorde hits op eigen naam met o.a. 'De Leven' en 'Toch Houdt Ze Van Mij' en werd genomineerd voor een Edison en 3FM Award. Een ander geluid was te horen op het vrolijke en persoonlijke album El Salvador (2020), waarbij hij bovendien live met zijn El Salvador Ensemble zijn klankpalet verder uitbreidde.

Sef zit in de hoogste versnelling op zijn onlangs verschenen vijfde album Ik Zou Voor Veel Kunnen Sterven Maar Niet Voor Een Vlag: zijn meest vurige en maatschappijkritische tot nu toe. De rode draad op de plaat is dat de problemen in de wereld eigenlijk allemaal te wijten zijn aan het moderne kapitalisme en nationalisme. Hij legt de vinger op de zere plek als het gaat om de huidige gang van zaken, maar fantaseert tegelijkertijd over een ideale wereld, want ‘zonder idealen kom je niet waar je wil zijn’. Met deze rake plaat komt hij tijdens de Vierdaagsefeesten naar de Stevenskerk.

Thema

Placeholder for 10 feestmuziek van nu10 feestmuziek van nu

Feestmuziek van nu

Houd jij alle hitlijsten in de gaten en ben je op zoek naar de bekendste A-artiesten? Dan is…

Locatie & podium

Placeholder for Logo St Stevens witLogo St Stevens wit

Stevenskerk

De Stevenskerk is de oudste en grootste kerk van Nijmegen, gelegen aan de Grote Markt. Je kunt er…