Vierdaagsefeesten
12-18 juli 2025nijmegen
I love music Ramblas vr 21 jul. 23:00 - 00:00

Ruwhel & the Bigi Blues Band

Placeholder for Ruwhel niekhage 4744Ruwhel niekhage 4744

Ruwhel en zijn Bigi Blues Band nemen je mee op een door caribische hiphop doordrongen blues reis. De geboren Bonairiaan Ruwhel Emers groeide op in Rotterdam. Dat hem niet de makkelijkste kaarten toebedeeld zijn om het spel mee te winnen, liet hij al horen in het hyper-persoonlijke theaterstuk ‘Zondes van een kind’. Ook als onderdeel van de succesvolle rapformatie Wat Wat Is slaagde hij er in volledige crowds te laten moshen terwijl hij ondertussen de diepgang niet schuwde.

Bij een liveshow van Ruwhel en de Bigi Blues Band waan je je in een rokerig ’50s bluescafé, ergens in het Caribisch gebied. De soulvolle band, de verleidelijke zangeres, maar vooral de entertainende frontman trekken je voor even uit je eigen realiteit. Ruwhel bewijst dat zware, eerlijke verhalen en feesten prima samen kunnen gaan. Bovendien bewijst hij dat blues een véél diverser genre is dan wel eens gedacht wordt. Het is een state of mind; een gevoel. Het is een tool om over pijn te vertellen. Én je kan er bovendien héél lekker op dansen.

De entertainer pur-sang verliest geen seconde het contact met het publiek. Charismatisch beweegt hij over het podium en dirigeert hij onderwijl zijn voltallige band. Stap in de wereld van de Rotterdam Blues.

In 2022 focuste de band zich vooral op de hometown Rotterdam. Ze speelden zich in de kijker met optredens op festivals als Rotterdam Unlimited, Get Loose en Eendracht Festival. Tussendoor wonnen ze de Grote Prijs van Rotterdam. Ook maakte Ruwhel impact met zijn eigen talentontwikkelingsplatform Levels.

Met een ijzersterke fundering in Rotterdam, staat 2023 in het teken van de verovering van de rest van Nederland. Onlangs tekenden ze bij On Track Agency. Samen met de vrienden van De Likt braken ze onlangs Doornroosje af, in maart speelt de band op Grasnapolsky en komende zomer zal de Rotterdam Blues door het hele land razen.

Thema

Placeholder for Themai love musicThemai love music

I love music

Nu al ontdekken wat volgend jaar op Lowlands te zien is? Voor de echte muziekliefhebbers zijn er…

Locatie & podium

Placeholder for Ramblas logo witRamblas logo wit

Ramblas

Onvergetelijke en ontspannen momenten beleef je tijdens de Vierdaagsefeesten op de Van Schaeck…

Login
Bekijk winkelwagen