Vierdaagsefeesten
13-19 juli 2024nijmegen

Radboud Universiteit Kids Lab

Placeholder for Escaperoom magnetenEscaperoom magneten

Radboud Universiteit 
Nifti, zwevend vervoer van de toekomst!
Het lijkt science fiction, maar als je het kleine demowagentje ziet, dat soepel over de magneetbaan glijdt, kun je je zó voorstellen dat over een aantal jaren mensen zich op die manier binnen een stad verplaatsen. Ieder naar de bestemming van zijn of haar eigen keuze, snel, veilig en vooral: schoon.

Ontsnap uit de escaperoom met magneten
Kom in de escaperoom van alles te weten over magneten. Lukt het jou om de binaire code te kraken, een voorwerp om te polen en iets instabiels toch stabiel te maken? Alleen dan ontsnap je uit de escaperoom! 

DNA: een wenteltrap van gekleurde snoepjes 
In iedere cel van je lichaam zit DNA, een code die informatie over je lichaam bevat, bijvoorbeeld welke kleur ogen je hebt. Je DNA krijg je van je biologische ouders: de ene helft van je moeder en de andere helft van je vader. Maar waarom ben jij toch anders dan je moeder en vader? Kom daar samen met ons achter. We laten je zien hoe DNA is opgebouwd. Ook mag je met snoepjes zelf een DNA-streng maken (en opeten!). 

Programmeer een robot
Ga zelf aan de gang met LEGO ® robots en Scratch. Lukt het jou om de robot te programmeren? 

Bouw je eigen waterzuiveringsinstallatie
We gebruiken dagelijks liters water, bijvoorbeeld om te douchen of om de wc door te spoelen. Al dat water komt in het riool terecht en wordt weer schoongemaakt in een rioolwaterzuiveringsinstallatie. Leer hoe je water zuivert en bouw je eigen waterzuiveringsinstallatie!

Zwaartekracht in het heelal?
Astronauten, kometen en sterren zweven in de ruimte. Is er dan geen zwaartekracht in het heelal? Jawel! Kom naar onze Gravity Well en we leggen je haarfijn uit hoe het zit. Maar pas op! Misschien wordt er wel zo hard aan je getrokken dat je in een zwart gat belandt!

Thema

Placeholder for ThemakidsThemakids

Kids

Van kinderdisco tot workshop djembe, en van rennen over de stormbaan tot spelen in het…

Locatie & podium

Placeholder for Marienburg logo def 2Marienburg logo def 2

Mariënburgplein - Kidslab

Login
Bekijk winkelwagen