Vierdaagsefeesten
13-19 juli 2024nijmegen
Hits van alle tijden Faberplein zo 14 jul. 21:30 - 22:00

Lee Towers

Placeholder for Lee Towers PersfotoLee Towers Persfoto

Lee Towers, ook wel bekend als 'De man met de gouden microfoon', heeft zichzelf herhaaldelijk bewezen als een van de beste zangers van Nederland. Hij heeft een cruciale rol gespeeld in de Nederlandse muziekwereld.

Lee Towers is een onmiskenbare grootheid. Al jaren staat hij aan de absolute top. Hij wordt beschouwd als een pionier binnen zijn vak, een feit dat door al zijn collega's wordt erkend. Ondanks tegenwerking, heersende trends en goedbedoelde adviezen, heeft hij altijd spectaculaire shows neergezet die terecht het label 'Internationale Klasse' verdienden.

Zijn eerste triomf vond plaats in november 1980, in zijn thuisstad Rotterdam. Tot grote verbazing van velen wist hij de plaatselijke muziektempel De Doelen uit te verkopen en het publiek vervolgens te trakteren op een onvergetelijke avond met Lee Towers. In de jaren die volgden, groeide zijn populariteit zo enorm dat het aantal concertavonden steeds moest worden uitgebreid: van twee naar vier, van vier naar zes, en zelfs tot acht (tweemaal). Deze overweldigende respons stelde Lee Towers in staat om weergaloze spektakels te presenteren die qua kosten ver boven hetgeen wat ooit mogelijk was uitstaken.

Lee Towers wordt ook wel 'De Nederlandse Sinatra' genoemd, maar elke muziekliefhebber is zich ervan bewust dat hij, ondanks duidelijke Amerikaanse invloeden, een zeer eigen identiteit heeft.

Thema

Placeholder for Themahits van alle tijdenThemahits van alle tijden

Hits van alle tijden

Of je nu van de 80's, 90's, 00's of 10's houdt, de fijnste classics vind je op de…

Locatie & podium

Placeholder for Faber witFaber wit

Faberplein

Het Faberplein biedt tijdens Vierdaagsefeesten een mix van herkenbare allround feestmuziek voor een…

Login
Bekijk winkelwagen