Vierdaagsefeesten
13-19 juli 2024nijmegen
All-time favourites Faberplein Sun 14 Jul 21:30 - 22:00

Lee Towers

Placeholder for Lee Towers PersfotoLee Towers Persfoto

Lee Towers, ook wel bekend als "De man met de gouden microfoon", heeft zichzelf herhaaldelijk bewezen als een van de beste zangers van Nederland. Hij heeft een cruciale rol gespeeld in de Nederlandse muziekwereld.

Lee Towers is een onmiskenbare grootheid. Al jaren staat hij aan de absolute top. Hij wordt beschouwd als een pionier binnen zijn vak, een feit dat door al zijn collega's wordt erkend. Ondanks tegenwerking, heersende trends en goedbedoelde adviezen, heeft hij altijd spectaculaire shows neergezet die terecht het label "Internationale Klasse" verdienden.

Zijn eerste triomf vond plaats in november 1980, in zijn thuisstad Rotterdam. Tot grote verbazing van velen wist hij de plaatselijke muziektempel De Doelen uit te verkopen en het publiek vervolgens te trakteren op een onvergetelijke avond met Lee Towers. In de jaren die volgden, groeide zijn populariteit zo enorm dat het aantal concertavonden steeds moest worden uitgebreid: van twee naar vier, van vier naar zes, en zelfs tot acht (twee keer). Deze overweldigende respons stelde Lee Towers in staat om weergaloze spektakels te presenteren die qua kosten ver boven hetgeen wat ooit mogelijk was uitstaken.

Lee Towers wordt ook wel "De Nederlandse Sinatra" genoemd, maar elke muziekliefhebber is zich ervan bewust dat hij, ondanks duidelijke Amerikaanse invloeden, een zeer eigen identiteit heeft.

Theme

Placeholder for Themahits van alle tijdenThemahits van alle tijden

All-time favourites

Whether you like the 80's, 90's, 00's or 10's, you will find the best classics at de…

Location & stage

Placeholder for Faber witFaber wit

Faberplein

Faberplein offers a mix of recognizable all-round party music for a wide audience of all ages…

Login
View cart