13-19 juli 2024Nijmegen
Group
Hits van alle tijden Faberplein di 18 jul. 12:00 - 17:15

Faber's Vlaggetjesdag

Placeholder for Schermafbeelding 2023 06 07 om 11 34 17Schermafbeelding 2023 06 07 om 11 34 17

De eerste wandeldag passeren de wandelaars het Faberplein! Het Faberplein is een van de weinige locaties in Nijmegen waar de 4daagse op de dinsdag langskomt. Super zonde om deze gebeurtenis links te laten liggen natuurlijk! Vandaar dat we dit jaar de dinsdag in een nieuw jasje hebben gestoken, namelijk: Faberpleins Vlaggendag! Vanaf de eerste wandelaars maken we er een feest van en zullen we ze doorzwaaien met een vlag en een lach.

Alles rondom deze dag staat in het teken van ‘vlag met een lach’ óf ‘lach met een vlag’! Zowel voor de bezoekers als voor de wandelaars wordt het een gezellig, interactief event. De tunnel, waar de wandelaars doorheen lopen, wordt geheel versierd met vlaggen. Hier kunnen de wandelaars Oud Hollandsch ‘vlagpakken’. Jullie zijn misschien wel bekend met de rupsbaan op de kermis? Waarbij een kwast boven de bezoekers zweeft en zij deze mogen pakken en een prijs winnen? Dat gaan wij doen met onze vlaggen! Krijgen de wandelaars een vlag te pakken, dan mogen zij deze houden! De vlaggen zijn in alle vormen en maten te vinden; van custom made vlaggen tot aan nationale vlaggen. Hoe leuk als iemand uit Frankrijk zijn/haar eigen nationale vlag te pakken krijgt!

Daarnaast wordt er een prijs uitgereikt aan de bezoeker/wandelaar met het mooiste vlakkenpak! Maak een outfit van vlaggen, draag een vlag als jurk, gooi een gekke vlag om je schouder; alles kan! Het beste vlakkenpak wint (bijvoorbeeld) 100 bitterballen!

Ook gaan we met zijn allen de jaarvlag 2023 maken! Door middel van een mobiel naaiatelier en handige naaisters worden er ter plekke, in samenwerking met het publiek en de bezoekers, vlaggen gemaakt. Al deze vlaggen vormen samen de jaarvlag 2023! Deze vlag krijgt een prominente plek op het Faberplein. Over een paar jaar hangt het hele Faberplein vol met deze jaarvlaggen!

Naast alle leuke activiteiten wordt de dag natuurlijk omlijst door Tony Teriffic ft. Pancake en DJ’s!

Thema

Placeholder for 6 hits van alle tijden6 hits van alle tijden

Hits van alle tijden

Of je nu van de 80's, 90's, 00's of 10's houdt, de fijnste classics vind je op de…

Locatie & podium

Placeholder for Faber witFaber wit

Faberplein

Het Faberplein biedt tijdens Vierdaagsefeesten een mix van herkenbare allround feestmuziek voor een…

Login
Bekijk winkelwagen