Vierdaagsefeesten
13-19 juli 2024nijmegen

Dave van Well

Placeholder for MEDIA FOTO 2022 scaledMEDIA FOTO 2022 scaled
Let op, dit is programma uit 2022, kijk hier voor het actuele programma.

Dave van Well is geboren in de ochtend van 22 augustus 1986 te Nijmegen.

Omdat hij in Augustus geboren is kreeg hij het sterrenbeeld Leeuw wat staat voor doorzetter.

Dave is opgegroeid met Nederlandstalige muziek van de lokale etherpiraten in de buurt, Hij is als kind al snel dol op muziek en zong daarom altijd de Hollandse liedjes uit volle borst mee, Op een zomerdag had hij tijdens het zingen het raam openstaan en hoorde mensen in de buurt hem zingen. Dit leverde hem vele positieve reacties op.

Dave zijn passie lag op dat moment bij het voetbal, maar na 16 jaar voetbal nam de muziek toch steeds meer de overhand.

De naam Dave van Well rolde steeds meer over de tong bij de mensen, daardoor werd Dave steeds meer gevraagd om op te treden in en rondom Nijmegen, Het werd tijd voor zijn eerste cd single genaamd ’’ Verbonden voor het leven ’’.

Via een tv uitzending van Omroep Gelderland raakte Dave in contact met Emile Hartkamp en Frans Bauer, Frans Bauer gaf het advies om bij zijn zanglerares Mieke Werger zangles te nemen.

In 2005 tekende Dave een platencontract bij de bekende platenbaas Johnny Hoes, Via zijn Platenmaatschappij Telstar is er een album uitgekomen genaamd ’’ Te Quiero ’’ met 14 nummers van top componisten en tekstschrijvers zoals o.a. Emile Hartkamp en Johnny Hoes. Caramia is de track die van dit album nog vaak word aangevraagd bij de landelijke radiostations en optredens.

In 2007 besluit Dave om naast zijn zang carrière ook zijn eigen studio en platenlabel genaamd ’’ Dave van Well Music ’’ te beginnen, bedoeld voor beginnende en gevorderde artiesten die Dave wilt begeleiden in de muziekwereld.

In 2010 krijgt Dave te maken met gezondheidsproblemen. Hij treed wel op en maakt wel de nodige producties voor andere artiesten. Voor Dave zelf als artiest komen er in deze zware periode geen nieuwe producties uit, maar is hij bezig met zijn gezondheid weer op de rit te krijgen.

In 2013 is alles weer bij het oude. Dave werkt in zijn eigen studio hard een nieuw album met 14 tracks genaamd ” Snap je wat ik bedoel ” Deze titel is afgeleid van zijn stopwoord snap je wat ik bedoel.

De optredens zijn nog in volle gang en het is een zeer succesvolle periode.

In 2016 is Dave 30 jaar geworden en is er zowel in de muziek en zijn privé leven het nodige veranderd, De stap van jongen naar man is gezet. Zijn eerste dochter genaamd Valentina wordt in de nacht van 16 juli geboren.

De Optredens zijn inmiddels in volle gang en Dave besluit om het even rustig aan toe doen en te genieten van zijn gezin. Er komt in dit jaar een single uit genaamd ” Blijf bij me vannacht ” die goed is ontvangen bij het publiek en heeft bijgedragen aan meer landelijke bekendheid.

Login
Bekijk winkelwagen