13-19 juli 2024Nijmegen
Group

All The King's Daughters

Placeholder for ATKD foto kleur door Jaap KroonATKD foto kleur door Jaap Kroon
Let op, dit is programma uit 2022, kijk hier voor het actuele programma.

De Nederlands/ Britse tweeling Nina en Laura Philips combineren hun akoestische achtergrond met cinematische pop muziek en nonchalante elektronische beats.

Hun elektronische liveshow heeft een minimalistische, futuristische feel waarbij je wil dansen, luisteren en kijken tegelijk terwijl hun akoestische set meer de drang geeft om, met een lekker drankje in de hand, weg te dromen bij de melancholische, samensmeltende melodielijnen.

De single Neon Lights werd begin 2020 gereleased. De zomer daarop speelden ze tijdens de pandemie in tuinen en op dakterrassen hun akoestische “We from a distance” tour door het land. Vervolgens hebben ze een ander plan getrokken: “We voelden ons op dat moment als muzikanten op teveel manieren beperkt dus hebben we een campertje gekocht en zijn we vertrokken.”

Een reis van drie maanden door Europa maakte meer ruimte vrij. Voor inspiratie en schrijven aan het album, nieuwe mensen ontmoeten, een sieraden lijn opzetten, een creatief collectief beginnen, een dichtbundel schrijven en natuurlijk zo veel mogelijk spelen.

In oktober 2020 releaseden ze vanaf ‘the road’ hun single We, from a distance, de titeltrack van de nog uit te brengen akoestische EP. Helaas hebben ze de release moeten cancelen door de COVID-19 maatregelen, evenals de Lowlands show die in 2021 geboekt stond.

‘Nu alles weer zo goed als normaal is, is er weer energie voor nieuwe projecten en hopen we verder te gaan waar we gebleven waren’.

Login
Bekijk winkelwagen