16-22 juli 2022nijmegen

 Aftellen naar 2022

Placeholder for Aftelklok Traianusplein Vierdaagsefeesten2021 Jan Willem de Venster 2Aftelklok Traianusplein Vierdaagsefeesten2021 Jan Willem de Venster 2

Geplaatst: 27 July 2021, 12:53 uur

Nu we al twee jaar niet door konden gaan, kijken we extra uit naar zomer 2022. We kunnen uiteraard niet in de toekomst kijken, maar zijn positief gestemd. Daarom tellen we samen met DE 4DAAGSE af naar het moment waarop we hopelijk weer kunnen feesten en wandelen als nooit tevoren!

Op de Van Schaeck Mathonsingel bij het station en op het Keizer Traianusplein bij de Waalbrug, kun je vanaf nu zien hoeveel nachtjes slapen het nog is tot volgend jaar. De klokken blijven er het hele jaar staan.

Placeholder for Onthulling aftelklok Vierdaagsefeesten2021 Jan Willem de Venster 12Onthulling aftelklok Vierdaagsefeesten2021 Jan Willem de Venster 12

Onthulling

De aftelklokken werden onthuld door wethouder Monique Esselbrugge van de gemeente Nijmegen, Selmar de Roo namens de Vierdaagsefeesten en Mo Hersi namens Stichting De 4DAAGSE. Selmar de Roo is als Nijmeegs ondernemer onder meer organisator van de Ramblas, zoals de Van Schaeck Mathonsingel tijdens de feesten beter bekend staat. Hij hoopt de plek van de aftelklok bij het Station volgend jaar graag weer te kunnen omdopen tot de Ramblas! Mo Hersi, ambassadeur van Vluchtelingenwerk Nederland, liep met zijn World Team mee met De Alternatieve Vierdaagse en is vrijdagmiddag gefinisht op de Ramblas om de aftelklok te onthullen.

Alternatieven

Ondanks de afgelastingen is er het afgelopen jaar hard gewerkt aan passende alternatieven voor de feesten en de wandelaars. In Nijmegen werden diverse activiteiten georganiseerd (bekijk de foto’s) en rond de 20.000 fervente wandelaars liepen De Alternatieve Vierdaagse in hun eigen omgeving. Met de onthulling van de afteklokken laten we de afgelaste edities graag achter ons en kijken we met alle Nijmegenaren en bezoekers aan onze stad uit naar een prachtige Vierdaagseweek in 2022!