Vierdaagsefeesten
13-19 juli 2024nijmegen
Placeholder for Grote Markt Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 2Grote Markt Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 2

Vrijdag 23 juli

Nog even terugblikken? Bekijk hier het programma van Vierdaagsefeesten 2021:

Nijmegen heeft de groot­ste ter­ras­dichtheid van Ned­er­land! De ide­ale plek om neer te strijken in de derde week van juli, want dan zijn ze boven­di­en in Vierdaagsefeestenstijl.

Op som­mige locaties kun je zelfs let­ter­lijk de sfeer van de Vier­daagse­feesten proeven met een spe­ci­aal lim­it­ed edi­tion Vier­daagse­feesten­biert­je! De smaak van de Vier­daagse­feesten vol­gens Brouw­er­ij De Hemel: een ste­vige weizen. In het cen­trum bestel je het biert­je, zo lang de voor­raad strekt, op het Kon­ingsplein (Café de Deut, Café de Opera), Plein 44 (Doppio, Proe­flokaal Breg­je), aan de Grote Markt (In de Blaauwe Hand, Café Daen, Hotel Karel),in de Hout­straat (Café Sam­son, Café Wun­derkam­mer, Holt) of bij Restau­rant De Hemel, Van Ouds, Arse­naal 1824, Bar Socio, Black Fox of Le Café.

Placeholder for GEENVI1GEENVI1
Placeholder for Waalkade Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 1Waalkade Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 1
Placeholder for JWB00373 2JWB00373 2
Placeholder for De Achtertuin Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 2De Achtertuin Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 2
Placeholder for Fotobord verdiepingFotobord verdieping

Fotoborden: we missen jullie!

Omdat we jullie ontzettend missen, een klein gebaar namens alle 40 Vierdaagsefeestenpodia: fotoborden in de stad. Op het stationsplein staan de Zomer-21 aanbevelingen van stadsdichter Heidi Koren. Op 7 locaties in de stad vind je een fotobord in één van onze thema’s, ontdek ze allemaal! Waan je voor heel even artiest op de feesten en piep je hoofd door de gaten. Check middels de QR-code de sfeerbeelden van hoe-het-ook-alweer-voelt en keep the soul alive!

Stevenskerk Live

Frank Boeijen - Stevenskerk

Hoe ziet de Nederlandstalige popmuziek eruit zonder Frank Boeijen? In een carrière die inmiddels ruim veertig jaar beslaat, heeft hij het genre mede vormgegeven. De nummers ‘Zwart Wit’, ‘Kronenburg Park’ en ‘Zeg me dat het niet zo is’ behoren inmiddels tot het collectieve geheugen. Dit voorjaar moest Boeijen zijn tournee opnieuw uitstellen vanwege het coronavirus. Begin juli gaat Frank Boeijen gelukkig weer met zijn band het podium op voor meerdere bijzondere shows. Zo staat hij in Doornroosje, Openluchttheater de Goffert en de Stevenskerk. Uiteraard volgens de dan geldende Corona-maatregelen. Franks warme stem neemt de luisteraar mee op een tocht langs ontroering en herkenning, langs avontuur en vakmanschap.

Placeholder for Frank Boeijen 1920x1080Frank Boeijen 1920x1080
Placeholder for Valkhof Festival Mark Ooms 1024x683Valkhof Festival Mark Ooms 1024x683

X Valkhof Festival

Het plan X van het Valkhof Festival met een line-up tjokvol spannende namen, (inter)nationale toppers van morgen en ontdekkingen die je je jaren later nog steeds zal herinneren. Met vandaag:

Openluchttheater de Goffert – 17.00u
Sylvie Kreusch – LUWTEN – Meskerem Mees

Met LUWTEN, Meskerem Mees en Sylvie Kreusch heeft X Valkhof Festival dit jaar drie topartiesten uit de popscene van de Lage Landen gestrikt. En dat op één dag! Dit wordt een van die avonden waar je grote namen nog een laatste keer in een relatief kleine setting kunt meemaken, een beproefd recept van Valkhof Festival.
Let op: bij het Openluchttheater gelden vaste zitplaatsen én testen voor toegang!
TICKETS EN INFO

Doornroosje – 20u15
Upsammy (live) – Vril (live)
We sluiten dansend af! Upsammy behoeft geen introductie meer (een van 's lands meest fascinerende elektronische producers, verbonden aan Dekmantel), maar de toevoeging van Vril (die ook live speelt) maakt het helemaal compleet. Deze Berlijnse artiest is immers hot and happening, mét reden. Zijn sets zijn uniek, onvoorspelbaar en ronduit memorabel.
UITVERKOCHT

Doornroosje - 21u
Aya Suzuki

In samenwerking met Extrapool is aansluitend aan de show van Upsammy, in de andere zaal van Doornroosje een performance van Aya Suzuki te bezoeken.
UITVERKOCHT

Otis x Brebl

Het Otis Park vind je deze zomer niet buiten, maar binnen, in Brebl! Power to the Pipo serveert een onweerstaanbare cocktail van harde grooves en explosieve solo’s.De jazz-funk wervelwind Power to the Pipo is in de afgelopen drie jaar uitgegroeid tot een populaire live act. Niet alleen deed de band in de afgelopen drie jaar meer dan honderd optredens, maar werden ze hierbij meermaals vergezeld door muzikale helden, zoals Anton Goudsmit, Candy en Hans Dulfer en Eric Vloeimans. De band voelt zich net zo thuis op jazzfestivals als popfestivals. Zo speelden de mannen op Jazz in de Gracht, Jazz In Duketown, Amersfoort Jazz en Breda Jazz maar ook op Mandala en ESNS.

Placeholder for Power to the Pipo squarePower to the Pipo square
Placeholder for Hubert terras logo 3 1Hubert terras logo 3 1

Festival Ponton

Samen met Bijsmaak komt Hubert met een nieuw festival: Ponton! Hierbij zorgen ze ervoor dat de ondergrondse en bovengrondse cultuur samensmelten, met een flinke portie muziek én waterpret! Het dansen is nu wel beperkt tot zittend aan je tafel of op je kleedje, verder zijn er (met een negatieve coronatest) geen afstandsrestricties. Buiten op het terras is het chillen geblazen en de theetuin wordt een heuse TinderTuin.

De vrijdag sluit af met een klapper. Niemand minder dan Jamie 3:26, oorspronkelijk uit Chicago, is de man die je de gruwelijkste disco edits voorschotelt. Julien Simmons was niet alleen een uitmuntend programmeur van wijlen Claire Amsterdam en momenteel de Lovelee, ook is hij genadeloos achter de decks. Overdag is er een hele bijzondere samenwerking met het Valkhof Festival met onder andere Coco Maria (Dekmantel Festival). Haar mix van Braziliaanse, Zuid-Amerikaanse en Caribische platen kunnen niet beter passen bij de zonnige weersvoorspellingen van deze week. Uiteraard vult Davy Brandts deze dag ook nog een spot, B2B met niemand minder dan Mikey Biemans.

De Achtertuin

I.v.m. de aangescherpte maatregelen wordt de Dansmarathon verzet naar eind augustus. Ticketkopers ontvangen z.s.m. bericht over het doorzetten van het ticket naar de nieuwe datum of te refunden.

Om toch iets moois te doen is De Achtertuin zeven dagen open, van 14.00 tot 00.00 uur, met een speciaal geüpgraded 1,5e meter Vierdaagsefeesten terras. Verwacht een vol terras met fijne mensen, lekkere ‘achtergrond muziek’ waarvan je gaat boogyen op de stoel, een heerlijke uitgebreide menukaart en drank om met z’n allen te proosten op betere tijden die komen. Er is geen entree, je hoeft niet te reserveren, maar vanwege de beperkte capaciteit is vol wel echt vol.

Placeholder for AchtertuinAchtertuin
Placeholder for 21 07 2020 Expeditie Mons Mari Mariënburg Vierdaagsefeesten Lieteke Aalbers 921 07 2020 Expeditie Mons Mari Mariënburg Vierdaagsefeesten Lieteke Aalbers 9

Escaperoom met Mons & Mari

Mons en Mari vinden het super jammer dat de Vierdaagse en de Vierdaagsefeesten niet doorgaan. Gelukkig hebben ze er iets op gevonden! Ze gaan terug in de tijd met een tijdmachine, zodat ze er toch bij kunnen zijn. Maar door een foutje weten ze niet in welk jaar ze zijn beland. Hoe komen ze nu weer thuis? Zet je beste beentje voor om Mons & Mari te helpen!

Deze escape room voor families (7+) zit vol archiefmateriaal, puzzels en opdrachten. Boek een tijdslot bij Bibliotheek De Mariënburg en probeer het raadsel binnen één uur op te lossen. Lukt het jullie om Mons & Mari terug te halen?

Abseilen Stevenstoren

Staat van de Stevenstoren abseilen al jaren op jouw Vierdaagsefeesten-​bucketlist, maar kom je er door overvolle programma's, kater of een beetje hoogtevrees nooit aan toe? Dan wordt dit jouw jaar.

Ook al gaan de Vierdaagsefeesten niet door, je kunt de hele week genieten van het uitzicht over de stad. Alleen even het icoon van Nijmegen beklimmen, de Sint Stevenstoren, en over dat randje stappen!

Dagelijks van 14:00 tot 20:00 uur abseilen met Quest Events.

Placeholder for 14 07 2019 Abseilen Stevenstoren Jan Willem de Venster 5 114 07 2019 Abseilen Stevenstoren Jan Willem de Venster 5 1
Login
Bekijk winkelwagen