Vierdaagsefeesten
13-19 juli 2024nijmegen

UTO x CultuurConfetti

Placeholder for Beeld UTO x Cultuur Confetti Stadseiland STEK foto Henk BeenenBeeld UTO x Cultuur Confetti Stadseiland STEK foto Henk Beenen

Na eerdere succesvolle edities bij Hubert en de Lindenberg bundelen UTO en CultuurConfetti nu de krachten op Stadseiland STEK. In een middag vol muziek, dans en workshops beleef je een reis langs culturen, kleuren en klanken, waarin onze diversiteit én verbondenheid gevierd worden. Er zijn muzikale optredens, een buikdanseres, djembé- en dabkeworkshops en als afsluiter neemt DJ Maherrie ons muzikaal mee naar het Midden-Oosten. Verwacht een dynamische middag met in de hoofdrol de kracht van muziek om grenzen te overstijgen en harten te openen. Iedereen welkom is!

Stained Glass Painting Workshop on Recycled Glass Jars  14:00 – 17:00 (doorlopend)
Geef uw kinderen de kans om hun creativiteit de vrije loop te laten en tegelijkertijd de wereld groener te maken! In de workshop glas-in-lood schilderen over gerecyclede glazen potten gebruiken kinderen acrylverf om verschillende gerecyclede glazen potten te versieren en erop te schilderen. Deze workshop leert hen niet alleen hoe ze materialen kunnen hergebruiken, maar biedt ook de kans om kunst en creativiteit in een buitenomgeving te ervaren. Doe mee en kijk hoe de wereld van uw kinderen kleurrijker en mooier wordt, terwijl u ook het milieu helpt!

Henna 14:00 – 17:00 (doorlopend)
Henna wordt gratis aangeboden op ons culturele muziekfestival. Het is een traditionele kunstvorm waarbij mooie patronen op de huid worden geschilderd, wat een leuke en culturele activiteit aan het evenement toevoegt.

DJ Santana 14:00 – 14:30 en 15:00 – 15:30
Een veelzijdige DJ die Afrobeat, Amapiano, Dancehall, Reggaeton, Ragga en R&B samenbrengt in levendige en energieke mixes die de dansvloer in vuur en vlam zetten.

Djembé workshop door Amara Diabate 14:30 – 15:00 en 17:00 – 17:30
Doe mee met Amara's Djembé workshop en ontdek het ritme in jezelf! Onder leiding van een ervaren percussionist nodigt deze meeslepende ervaring deelnemers uit om de levendige wereld van West-Afrikaanse percussie te verkennen. Of je nu een doorgewinterde drummer bent of een nieuwsgierige beginner, sluit je aan bij Amara voor een onvergetelijke reis.

Buikdanseres Patricia 15:30 – 15:45
Patricia verzorgt een wervelende buikdansshow waarin ze iedereen in de magische sfeer van duizend en een nacht brengt.

DJ MaHerrie 15:45 – 16:15 en 18:00 – 19:00
DJ-MaHerrie brengt het beste van Arabische en Midden-Oosterse muziek naar Stek Eiland UTO x Culuur Confetti en voegt een extra dimensie toe aan de ervaring. Verwacht moderne en traditionele Arabische grooves, waaronder Libanese en Palestijnse #speeddabke, Egyptische top 40 hits, Syrische trap en Oriëntaalse klanken.

Open Podium 16:30 – 17:00
Tijdens het open podium vinden er verschillende optredens plaats door muzikanten uit het netwerk van UTO en van CultuurConfetti. Wie precies, dat ontdek je op de dag zelf.

Javid Ardani op Ney 16:15 – 16:30
Dat muziek verbindt, laat muzikant Javid Ardani als geen ander zien. Javid speelt op de ney, een Oosterse klassieke fluit. In de korte tijd dat hij in Nederland is, heeft hij diverse concerten mogen geven in verschillende landen. Niet alleen in Nederland, maar ook Frankrijk, Zwitserland en Duitsland. Met verschillende groepen en individueel. Hiermee heeft hij al vele mensen laten kennismaken met het bijzondere geluid van dit eeuwenoude, traditionele instrument.

Dabke workshop 18:00 – 19:00
Doe mee met Maher Hajjkaddour en leer de energieke en traditionele Levantijnse volksdans Dabke.

© Foto Henk Beenen

Thema

Placeholder for Themagrenzeloos genietenThemagrenzeloos genieten

Grenzeloos genieten

Gooi je heupen los en geniet van muziek uit alle windstreken. Salsa, latin, wereldmuziek, reggae,…

Locatie & podium

Placeholder for Vierdaagsefeesten logo witVierdaagsefeesten logo wit

Stadseiland Stek - Strandcafe

Login
Bekijk winkelwagen