Vierdaagsefeesten
13-19 juli 2024nijmegen

Skatebar Mina take over | Workshops, spoken word, skate contest

Placeholder for Afbeelding promo roze woensdag RM2 01Afbeelding promo roze woensdag RM2 01

De Rollende Mina's op Stadseiland Stek.
Queer/feminisch skateboardcollectief de Rollende Mina's zal met een "on tour" editie van hun Skatebar Mina neerstrijken op Stadseiland Stek. Skatebar Mina is een samenwerking tussen Hubert Nijmegen en de Rollende Mina's en is een plek waar cultuur, kunst, nachtleven en skateboarden elkaar ontmoeten. In deze editie vind je spoken word, workshops, een expositie en meerdere urban sports.

Open skatesessie (14.00 - 17:00)

De miniramp is open voor eenieder die wil lekker wil skaten op het strand. Rolschaatsers, inliners en skateboarders zijn allemaal welkom.

Spoken word (17.00 – 18.00 uur)

Plof neer in het zand en luister naar queer talent. Met presentatie van Campusdichter Thijs Kersten dragen vijf queer spoken word artiesten de mooiste dingen voor.

Expo (hele dag)

"The New Face Of Skateboarding" is een portretserie van de Nijmeegse fotograaf en kunstenaar Jesse van den Berg. Jesse heeft zo'n 100 bezoekers van evenementen van de Rollende Mina's voor diens camera gehad. Op Roze Woensdag presenteert de Rollende Mina's een selectie. Hoor verhalen van queer skaters en ontdek dat skateboarden niet alleen domein is van jonge cis-hetero mannen.

Slackline (hele dag)

De slackline community uit Nijmegen zal een highline spannen over de spiegelwaal. Daarnaast wordt er naast de miniramp een lage line gespannen en kun je het zelf ook uitproberen.

Rollerdance workshop (18.00 - 19.00)

Dansen op rolschaatsen was nooit nooit zo gezellig. Let's Roll Nijmegen zal je onder begeleiding van een DJ de basismoves leren. Het materiaal is aanwezig dus het enige wat je mee hoeft te nemen zijn je goede vibes!

Skateboard contest (19.30 uur)

Een handvol vrouwelijke & queer skaters zal hun talenten laten zien op de miniramp de hele dag door, maar vanaf 19.30 uur valt er ook iets te winnen, dus dan zullen de mooiste trucs de revue passeren.

Alle programmaonderdelen zijn gratis.

Locatie & podium

Placeholder for Vierdaagsefeesten logo witVierdaagsefeesten logo wit

Stadseiland Stek - Skatepark

Login
Bekijk winkelwagen