13-19 juli 2024Nijmegen
Group

Rosita Steenbeek

Placeholder for Rosita Steenbeek c Vincent Mentzel Rechtenvrij voor pers rondom JuliaRosita Steenbeek c Vincent Mentzel Rechtenvrij voor pers rondom Julia
Let op, dit is programma uit 2022, kijk hier voor het actuele programma.

Tijdens de Vierdaagsefeesten even ontsnappen aan de drukte in de stad? Leun in de Stevenskerk achterover bij de mooiste verhalen van schrijvers Rosita Steenbeek en Pieter Waterdrinker. De schrijvers zijn afzonderlijk op 17 en 18 juli van 14.00 tot 15.00 uur te gast in de Stevenskerk, op uitnodiging van de Bibliotheek Gelderland Zuid.

Rosita Steenbeek schreef succesvolle romans als De laatste vrouw, Schimmenrijk, Intensive Care, Ander licht en Rose, een familie in oorlogstijd. Ook schrijft ze over Rome, de stad waar ze woont. In april van dit jaar verscheen haar roman Julia, de keizersdochter die in 39 v. Chr. in Rome werd geboren. Rosita Steenbeek wekt haar tot leven, geholpen door gedegen historisch onderzoek, de poëzie van Julia’s tijdgenoten, en door plekken uit haar leven te bezoeken. In deze schitterende historische roman rijst een temperamentvolle vrouw op die haar eigen keuzes maakt, gedwarsboomd door haar vader die haar dwingt tot huwelijken die passen in zijn politieke strategie.

Thema

Placeholder for 8 verdieping8 verdieping

Verdieping

Even de rust en ruimte opzoeken? Concerten op bijzondere locaties? Je nieuwsgierigheid prikkelen?…

Login
Bekijk winkelwagen