Vierdaagsefeesten
13-19 juli 2024nijmegen

Radboud Wetenschapscommunicatie

Placeholder for DSC06170DSC06170

Radboud Wetenschapscommunicatie organiseert verdiepende lezingen voor iedereen. Filosofie, religie, ethiek, samenleving en cultuur komen allemaal aan bod. De wetenschappers die spreken, bieden je een vernieuwende en verdiepende kijk op de grote vragen van deze tijd.

Maandag 15 juli
Christian Kicken is historicus en doet onderzoek naar Romeinse infrastructuur. Hij kan haarfijn uitleggen hoe Nijmegen er in de Romeinse tijd uit zag: wat er op de plek van Holland Casino stond bijvoorbeeld, of hoe de Romeinse brug over de Waal eruitzag. Vanaf het eiland neemt hij je mee op een korte tour om te eindigen bij het Romeinse masker, zo'n 50 meter vanaf STEK.

Dinsdag 16 juli
 Schimmels hebben een slechte reputatie, terwijl ze van levensbelang zijn voor een gezonde bodem. Ecoloog Rosa Boone onderzoekt hoe schimmels samenwerken met andere planten en organismen en ontwikkelt een elektronische neus om de schimmels in de bodem te kunnen ruiken.

Vrijdag 19 juli
Marit Jansen en Anke Tonnaer onderzoeken de relatie tussen mens en natuur. Hoe beter die verbondenheid is, hoe beter bepaalde crises (zoals die klimaatcrisis) aangepakt kunnen worden. Hoe zit dat met Nijmegenaren en de Waal? Hoe denken onze inwoners over hun relatie met water? En hoe kan de water-mensrelatie worden gedefinieerd?

Thema

Placeholder for ThemaverdiepingThemaverdieping

Verdieping

Even de rust en ruimte opzoeken? Concerten op bijzondere locaties? Je nieuwsgierigheid prikkelen?…

Locatie & podium

Placeholder for Strandbar StekStrandbar Stek

Stadseiland Stek - De Markies

Login
Bekijk winkelwagen