Vierdaagsefeesten
13-19 juli 2024nijmegen

OZO Dansfeesten

Placeholder for GV0506 C1388kmGV0506 C1388km

De organisatoren Wim en Sjef hebben elkaar begin jaren '90 leren kennen in een café aan de Daalseweg in Nijmegen dat toen Station Oost heette. Ieder weekend gingen ze daar dansen. Toen dat café op een gegeven moment zijn dansvloer ophief, kwamen ze op het idee om zelf dansfeesten te organiseren. OZO is een afkorting van OOST-ZUID-OOST.

DJ Marcel (Marcel Ravesteijn) is resident DJ van de OZO Dansfeesten in Nijmegen. Oorspronkelijk is Amsterdam zijn thuisbasis met clubs als The Sinners, Sneakerz, Paleis Soestdijk en The Bell’s Club waar hij in de jaren ’80 en ’90 regelmatig achter de DJ booth te vinden was. Van daaruit heeft hij meer dan 40 jaar geleden zijn soul, funk, disco, dance, house en pop-mixen naar alle windstreken van NL gebracht, met het oosten als een van de laatste windstreken die nog te veroveren vielen. Zo kwam hij terecht bij de OZO Dansfeesten, die in de loop der jaren een bijzondere band met deze bijzondere DJ heeft opgebouwd. Wat beiden daarin gemeen hebben is de passie voor muziek. Iedere keer opnieuw componeert Marcel een muzikale reis waarin hij het publiek meeneemt. DJ Marcel is dan ook een "alleskunner".

Zijn favoriete muziekstijl is lastig aan te geven, maar de originele funk- en soulhits hebben een voorsprong op de rest. Werken van Luther Vandross, The Commodores, Prince en The Doors vormen de basis van elke set. Op het Stadseiland zal hij een mooie mix van Dance en House neerzetten.

Locatie & podium

Placeholder for Vierdaagsefeesten logo witVierdaagsefeesten logo wit

Stadseiland Stek - Waalhalla

Login
Bekijk winkelwagen