Vierdaagsefeesten
13-19 juli 2024nijmegen

Martijn Fischer Zingt Hits van Hazes

Placeholder for Martijn FischerMartijn Fischer

Martijn Fischer studeerde in 1997 af als acteur aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Tijdens zijn studie verdiende hij zijn brood met zingen in een feestband. Na zijn studie werkt hij bij theatergezelschappen zoals het RO theater en het Nationaal Toneel, met regisseurs als Matthijs Rümke, Peter de Baan en Pieter Kramer.

Zo is hij te zien naast Tjitske Reidinga, Loes Luca en Peter Blok in de stukken 'De Ingebeelde Zieke' en 'Augustus Oklahoma' van de Utrechtse Spelen. Hij heeft ook op de planken gestaan met het gezelschap De Verleiders met de voorstelling 'Slikken en Stikken'. Na optredens in vrijwel 50 uitverkochte zalen door heel het land, stonden ze ook nog 14 dagen lang in theater Carré voor een uitverkocht huis.

Op televisie en het witte doek was Martijn te zien in onder andere 'Baantjer', 'Afblijven!', 'Gooische Vrouwen' en 'Vrijland'. In 2013 zong hij tijdens de kroning op het Museumplein.

De afgelopen tijd heb je Martijn kunnen zien in tv series als 'Vechtershart' en 'Petticoat' en een heel lijstje films waaronder; 'Rokjesdag', 'Onze Jongens', 'Dikkertje Dap', 'Mannen van Mars' en 'Onze Jongen in Miami'. Ook speelde hij de rol van Jezus in 'The Passion'. Martijn is ook te zien in series zoals 'De Slet van 6 VWO' en 'Goede Tijden, Slechte Tijden'.

Fischer zegt: “Als nakomer in een gezin van vier kinderen moest ik altijd op tafel staan om de Osmonds te playbacken waar mijn zussen fan van waren en om tv reclames na te spelen. Dat was gezellig en een prettig soort aandacht. Toen ik op de middelbare school zat was ik best een verlegen kereltje. We hadden dramales en ik merkte dat dat hielp om over bepaalde schroom heen te komen en uiteindelijk werd dat één van m’n favoriete vakken. Toch was ik pas 25 toen ik echt naar de toneelschool ging, ik had eerst allerlei andere dingen gedaan die op m’n pad kwamen zoals in bandjes drummen en in de bouw stenen sjouwen voor de echte vaklui. Ik ben achteraf heel blij dat ik voor dit vak heb gekozen, het heeft me heel veel goeds gebracht; ik kom op leuke plekken en ik kom bijzondere mensen tegen. Ik ben een lucky bastard!”

Thema

Placeholder for 6 hits van alle tijden6 hits van alle tijden

Hits van alle tijden

Of je nu van de 80's, 90's, 00's of 10's houdt, de fijnste classics vind je op de…

Locatie & podium

Placeholder for Faber witFaber wit

Faberplein

Het Faberplein biedt tijdens Vierdaagsefeesten een mix van herkenbare allround feestmuziek voor een…

Login
Bekijk winkelwagen