Vierdaagsefeesten
13-19 juli 2024nijmegen

William Burg

Placeholder for William Burg Buro NL HRWilliam Burg Buro NL HR
Let op, dit is programma uit 2022, kijk hier voor het actuele programma.

William Burg timmert al jaren aan de weg als zanger. Zijn liedjes worden regelmatig gedraaid op de radio. In de zomer van 2020 was het nummer ‘Bamboleo’ die hij samen zong met rapper Soes erg populair. Zo kwamen zij voorbij in verschillende nationale radio- en tv zenders. Het zou voor de hand liggen als deze twee ook in de zomer van 2021 samen een hit scoorde, maar William liet met de knaller ‘Mijn zomerliefde’ horen dat hij ook solo veel in zijn mars heeft.

Al zeker vier jaar loopt William Burg met het idee in z‘n hoofd om het nummer Unchained melody in een Nederlandstalig jasje te steken. Vorig jaar kreeg hij de stuipen op z n lijf toen hij vernam dat Mart Hoogkamer op het strand van La Carihuela een filmpje had gedeeld terwijl hij live deze klassieker zong. Nadat William in de gaten had dat het om een vertolking van de originele versie ging, kreeg hij weer rust in z’n lichaam. William besprak zijn plannen om deze track in het Nederlands op te nemen met Mario Veltman van Studio DiMario en Robby Langendorff van platenlabel Smaragd Music.

De tekst van ‘Onze droom‘ is geschreven door Mario Veltman. Ik had hem aangegeven dat het geen goede maar een weergaloos perfecte tekst moest zijn die diverse ladingen moet dekken Dat is meer dan gelukt. Ook muzikaal gezien heeft Mario écht alles uit de kast gehaald om er een topproduct van te maken. Ik kan me niet voorstellen dat het publiek hier niet door geraakt wordt. Eindelijk krijgt Unchained melody een boost met een Nederlands tintje. Je wilt niet weten hoe trots ik er op ben ’’, aldus William. ‘Onze droom ’ is vanaf 12 november 2021 te streamen via de bekende platforms. De clip is te bewonderen op Youtube én de social mediakanalen van William.

De nieuwste single van William Burg; ‘Ik Heb Een Engel Gezien’ wordt door de Nederlandstalige luisteraar met open armen ontvangen. De reacties zijn lovend! De heerlijke meezinger met een refrein wat blijft hangen is al meerdere malen te horen geweest op de radio en ook de bezoeken bij de bekende radiostations staan gepland. Wij kunnen niet wachten op de volgende single van William!

Login
Bekijk winkelwagen