13-19 juli 2024Nijmegen
Group

Ferdous

Placeholder for Admin ajax 2022 07 19 T092121 789Admin ajax 2022 07 19 T092121 789
Let op, dit is programma uit 2022, kijk hier voor het actuele programma.

Sinds hij op de voorgrond trad met zijn soloproject kwam de Afghaans-Nederlandse artiest, schrijver- en producer Ferdous onder de aandacht bij onder meer Billboard, i-D, Spotify US en The Line Of Best Fit. Zijn verhaal begint in Nederland, waar hij een paar weken nadat zijn Afghaanse ouders asiel hadden aangevraagd wordt geboren.

Ferdous' eerste success vond hij in popduo Klyne. De integrale rol bij het schrijven en produceren van het titelloze debuutalbum van het duo leverde Ferdous support-shows op bij onder meer Metronomy en Christine and the Queens. Daarnaast werd zijn elektronische alter ego TRACE7000 getekend bij Turbo Recordings. Mede door deze veelzijdigheid blijft Ferdous' muzikale reis een verscheidenheid aan indrukwekkende wendingen nemen.

Ferdous' in januari 2022 te verschijnen EP 'Doors', die hij independent uitbrengt op zijn eigen label Faintly Red, is het resultaat van het zoeken naar een uitlaatklep om zijn muzikale identiteit tot uiting te brengen. In samenwerking met de veelgeprezen fotograaf Nick van Tiem ontstond het visuele concept van het artwork en persfoto's die Ferdous verbinden met items uit zijn verleden.

Login
Bekijk winkelwagen