15-21 juli 2023nijmegen
Valkhof Festival dinsdag 19 juli, 19:00

Ferdous

Placeholder for Admin ajax 2022 07 19 T092121 789Admin ajax 2022 07 19 T092121 789

Sinds hij op de voorgrond trad met zijn soloproject kwam de Afghaans-Nederlandse artiest, schrijver- en producer Ferdous onder de aandacht bij onder meer Billboard, i-D, Spotify US en The Line Of Best Fit. Zijn verhaal begint in Nederland, waar hij een paar weken nadat zijn Afghaanse ouders asiel hadden aangevraagd wordt geboren.

Ferdous' eerste success vond hij in popduo Klyne. De integrale rol bij het schrijven en produceren van het titelloze debuutalbum van het duo leverde Ferdous support-shows op bij onder meer Metronomy en Christine and the Queens. Daarnaast werd zijn elektronische alter ego TRACE7000 getekend bij Turbo Recordings. Mede door deze veelzijdigheid blijft Ferdous' muzikale reis een verscheidenheid aan indrukwekkende wendingen nemen.

Ferdous' in januari 2022 te verschijnen EP 'Doors', die hij independent uitbrengt op zijn eigen label Faintly Red, is het resultaat van het zoeken naar een uitlaatklep om zijn muzikale identiteit tot uiting te brengen. In samenwerking met de veelgeprezen fotograaf Nick van Tiem ontstond het visuele concept van het artwork en persfoto's die Ferdous verbinden met items uit zijn verleden.

Locatie & podium

Placeholder for Logo XVHF wit 3xLogo XVHF wit 3x

Valkhof Festival

Op Valkhof Festival rollen we de rode loper uit voor acts van wie wij vinden dat jij ze gezien moet…

Dit vind je mogelijk ook leuk