In 2022 ervaren 1,7 miljoen mensen dankzij Vierdaagsefeesten een ongeëvenaard gevoel van vitaliteit.

Elke dag werken we daarom met overtuiging aan onze missie: een vrij, toegankelijk en waardevol evenement voor de generatie van nu en straks.
Een atmosfeer en omgeving die maken dat ze openstaan voor nieuwe ervaringen; de ruimte voelen om te genieten, zichzelf te zijn en het beste van zichzelf te laten zien.

Bezoekers, betrokkenen, organisaties en bedrijven vieren zo met elkaar het leven van vandaag en morgen.

Wat ons kenmerkt

Een community met een lange traditie die meegaat met de ontwikkelingen en zich aanpast aan de tijd.

We staan middenin de samenleving en creëren samen met een grote groep van enthousiaste mensen en organisaties/ bedrijven ieder jaar een fantastisch en waardevol feest. We zijn een van de grootste vrij toegankelijke evenementen in Nederland met een rijke traditie. Geen ander evenement kenmerkt zich door de unieke combinatie van: vrij toegankelijk, 1.5 miljoen bezoekers, een grote diversiteit van bezoekers, gemoedelijk en vitaal tegelijk met een zeer gevarieerd programma en dat 7 dagen lang.

Het evenement is waardevol voor alle betrokkenen en bezoekers. Het vrij, toegankelijke en open karakter van het evenement is de onderstroom voor een sterke vrijheidsbeleving en creëert een grote diversiteit aan bezoekers die zich onderling verbinden. Het evenement krijgt daardoor ook steeds meer het karakter van een community.

Wat wij zien

De behoefte om écht weer samen te zijn en te ervaren is sterk.

Mensen hebben volop behoefte om ervaringen te delen. Via sociale media zien we een makkelijke, snelle maar ook wat vluchtige manier om met elkaar verbonden te zijn. Juist in deze tijd van polarisatie en populisme. De accu even op te laden: mentaal vitaal. Festivals en evenementen zijn daarvoor de ideale momenten voor onverwachte ontmoetingen. Voor veel mensen een indringende manier om bijzondere ervaringen op te doen en nieuwe verbindingen aan te gaan.

We zien een sterke behoefte aan eerlijkheid en transparantie. Dit uit zich in herwaardering voor de producten uit de eigen omgeving, voor puur, écht, gezond en vitaal. Mensen staan meer open om bij te dragen aan een beter milieu. Voor huidige en voor toekomstige generaties.

We zien ook dat het aantal festivals nog steeds groeit, de ‘festivalisering’ van Nederland. Daarmee is er een groeiend besef dat festivals een forse footprint achterlaten. We zien de noodzaak om deze negatieve impact te minimaliseren. Een geleidelijke verduurzaming van evenementen is een must.

Waar we in geloven

Samen verantwoord bouwen.

Het evenement komt voort uit het delen van kennis, ervaring en vooral ook een groot enthousiasme. Steeds opnieuw zoeken we naar betere wegen om samen iets neer te zetten dat er toe doet. Een evenement met een dergelijke omvang heeft een grote impact heeft op zijn omgeving. Daar pakken we onze verantwoordelijkheid. Maar we willen een stap verder gaan en onze kracht als groot podium inzetten om ook toekomstige generaties te laten genieten van dit bijzondere evenement en bij te dragen aan een gezonde maatschappij.
Daarvoor zijn nieuwe manieren van verbinden en samenwerken nodig. Waarbij organisaties en bedrijven hun kennis en ervaring delen en bezoekers laten experimenteren en ervaringen opdoen. We geloven dat samen bouwen zich niet beperkt tot de 7 dagen. We geloven dat, in de periodes voor en na het evenement, er ook ruimte is voor verhalen en het verkennen van samenwerkingen die bijdragen aan een unieke ervaring.
We bieden een inspirerende ontmoetingsplaats waar ruim 1,6 miljoen bezoekers vrijheid en saamhorigheid ervaren en mede daardoor openstaan voor nieuwe ervaringen. We spannen ons in om alle betrokkenen te laten genieten en creëren een omgeving waar ruimte is om jezelf te zijn en het beste van jezelf te laten zien. Voor alle bezoekers, betrokkenen én organisaties, bedrijven.

Onze rol

Aanjager, generator en ontwikkelaar.

We zijn vooruitstrevend in ons denken en doen. Laten de bezoekers kennis nemen van- en ervaringen opdoen met nieuwe ideeën en innovaties. Maken hen daarmee deelgenoot van een vitaal gevoel, tijdens de 7 dagen en geven ook inzichten mee hoe toekomstige generaties daar profijt van kunnen hebben.
We zijn regisseur van het evenement. Een regisseur die meedenkt, meewerkt en aanjaagt. We zorgen voor vernieuwing en nemen daartoe zo nodig zelf het initiatief. Uiteraard doen we dit met oog voor veiligheid, (financieel) gezond en duurzaam.

Stappen voor…

Onze missie en visie vertalen we in activiteiten waarmee we tijdens het evenement vertellen wie we – met elkaar – zijn. Deze missie heeft een gezicht en dat vind je terug onder de noemer Party into the Future. Het gaat over samen werken aan een prettige omgeving waar onze kinderen de vruchten van plukken. Want samen stappen kan ook zonder footprint, met elkaar, voor elkaar, waarbij jouw gezondheid niet vergeten wordt. Samen feesten bewijst dat.
• Stappen voor het leven
• Stappen voor de wereld
• Stappen voor elkaar
• Stappen voor jezelf

Kijk hier (PDF) voor meer informatie.

Speeches

Uiteraard worden er voorafgaand en tijdens Vierdaagsefeesten speeches gegeven door onze bestuursvoorzitter Walter Hamers. Op deze pagina kunt u de speeches lezen.