Vierdaagsefeesten
13-19 juli 2024nijmegen
Stevenskerk zo 14 jul. 14:00 - 15:00 Tickets / meer info

Literaire Preken op zondag: Özcan Akyol (Eus)

Placeholder for Foto EusFoto Eus

In 2024 en 2025 organiseren Bibliotheek Gelderland Zuid en Stichting Stevenskerk Nijmegen zes literaire Preken op zondag. Vanaf de kansel in de Stevenskerk spreken spraakmakende auteurs de bezoekers toe. Op deze unieke locatie, al 750 jaar het hart van de stad Nijmegen, zijn al eeuwenlang preken uitgesproken. Fluisterpreken, donderpreken, rechtlijnige preken, onbegrijpelijke preken, inspirerende preken en slaapverwekkende preken. Kom tijdens de Vierdaagsefeesten naar de Stevenskerk om op zondagmiddag even te ontsnappen aan de drukte van de stad en luister naar Özcan Akyol die een vlammende preek uitspreken over onderwerpen die hem raken.

Özcan Akyol (Deventer, 1984), ook wel bekend als Eus, is een Nederlandse schrijver, columnist en presentator. Hij debuteerde in 2012 met de semi-autobiografische en veelgeprezen schelmenroman Eus en ontwikkelde zich daarna tot een creatieve duizendpoot. Hij schreef ook de romans Toerist en Afslag 23. Beide titels werden bestsellers die zowel een jong als een ouder publiek wisten te bereiken.

Eus is ook columnist voor verschillende kranten en tijdschriften. Hij schrijft hierin over uiteenlopende onderwerpen, van binnenlandse politiek tot ons onderwijssysteem en sport. Hij maakte furore als televisiepresentator met succesvolle titels als De Neven van Eus, Sterren op het Doek, De Geknipte Gast, Home of Eus en Eus’ Boekenclub.

Locatie & podium

Placeholder for STE 21119 Logo outline DIAP WTKSTE 21119 Logo outline DIAP WTK

Stevenskerk

De Stevenskerk is de oudste en grootste kerk van Nijmegen, gelegen aan de Grote Markt. Je kunt er…

Login
Bekijk winkelwagen