Vierdaagsefeesten
13-19 juli 2024nijmegen

Opening en expositie Stevenskerk

Placeholder for Stevenskerk 4Stevenskerk 4

Roze Woensdag is één van de grootste LHBTIQ+ events van Nederland. De opening van Roze Woensdag vindt plaats in de Stevenskerk. De presentatie is in handen van Angela Verkuijlen, de voormalig nachtburgemeester van Nijmegen. Burgemeester Bruls komt langs om de officiële opening te verrichten. Daarnaast is er tweemaal een muzikaal optreden van Patricia Foort: tijdens de inloop en als muzikaal intermezzo.

Het grootste gedeelte van de opening staat dit jaar in het teken van LGBT refugees. Want ook al kunnen we in Nijmegen in het roze lopen, nog steeds is homoseksualiteit strafbaar in meer dan 70 landen. LGBT refugees worden in diverse landen gedwongen hun land, familie, vrienden en banen te verlaten. Ze vluchten voor het geweld, de discriminatie en doodsbedreigingen. Ze vluchten om wie ze liefhebben en om wie ze zijn.

Achterin de kerk staat de expositie “Taboe Tabee”: deze gaat over queer én moslim zijn. Deze expositie is de hele week tijdens de Vierdaagse te zien in de Stevenskerk. Ook vindt er tijdens de opening een vraaggesprek plaats met enkele LGBT refugees.

De opening is voor iedereen toegankelijk. Zijn alle zitplaatsen bezet, dan is het niet mogelijk om aanwezig te zijn bij de opening, dus kom op tijd.

Er wordt gezorgd voor een vertaling op het scherm van Nederlands naar Engels. Ook zullen er enkele mensen in de kerk zitten die desgewenst kunnen vertalen voor mensen die het Nederlands nog niet zo machtig zijn.


Programma
12.00 – 12.30 uur inloop met optreden van Patricia Foort met een petit four namens DROOM en Driestroom
12.30 – 13.45 uur opening

Location & stage

Placeholder for Logo St Stevens witLogo St Stevens wit

Stevenskerk - Roze Woensdag

Login
View cart