Vierdaagsefeesten
13-19 juli 2024nijmegen
Placeholder for 2024 Babs34822024 Babs3482

Babs heeft met haar kleurrijke, dansbare hiphop met een bericht over gender- en seksuele gelijkheid al een heleboel festivals op de kop gezet. In 2022 speelde ze op een vol Malieveld tijdens Bevrijdingsfestival Den Haag en maakte ze haar Mainstage debuut tijdens Rotterdam Pride, na Duncan Laurence, voor 15.000+ mensen. Ook was ze te zien op Dauwpop, Bevrijdingsfestival Zwolle, op de Dam (Mainstage Pride Amsterdam), Tweetakt, verscheidene keren in de Melkweg, het Eindfeest van de Popronde en ADE. 2023 werd afgetrapt op ESNS!

Haar eerste release verscheen tijdens de pandemie, in 2021, maar de artiest liet er geen gras over groeien. In korte tijd bracht ze 9 singles uit en 2 EP’s. Daarnaast scoorde ze haar eerste sync in de internationale, award-winnende hiphop serie Atlanta (van Donald Glover) en is ze genomineerd voor de Popprijs Overijssel. Ze werd als 3voor12 talent van de Popronde (2022) een van de meest geboekte artiesten. Intussen is ze alweer druk bezig met haar volgende project en heeft ze schrijfsessies met o.a Willie Wartaal, Linde Schöne en Shary-An.

Als vrouwelijke producer en rapper probeert ze op een speelse manier tegengas te geven in een door mannen-gedomineerde scene. Haar muziek is een combinatie van snelle, dominante dance drums, melodische rap en onvoorspelbare, funky, ritmische akkoorden met een vrolijk pop smaakje, waar het verhaal key is. Haar doel is om aan de hand van deze muziek kleur aan te brengen in het zwart-wit-denken van de samenleving. Babs brengt dansbare diepgang naar Stadseiland Stek, hier wil je zeker weten bij zijn!

Theme

Placeholder for 9 i love music9 i love music

I love music

Already discovering what can be seen at Lowlands next year? There are plenty of gems to discover…

Location & stage

Placeholder for Strandbar StekStrandbar Stek

Stadseiland Stek - Doornroosje Live Stage

Een plek waar iedereen kan ont­dekken, ont­moeten en beleven. Bij Stadseiland Stek kunnen zow­el…

Login
View cart