Vierdaagsefeesten
13-19 juli 2024nijmegen

Antje Apfelkorn & die Kaiserbrötchen

Placeholder for Afbeelding1Afbeelding1
archive

Tijdens het wekelijks baantjes trekken van schlagerkoningin Antje in zwembad “ de Plons “, om zodoende het dagelijks leed van zich af te spoelen, gebeurde het. Hier kwam ze wekelijks een aantal sportieve bakkers tegen die zich verenigd hadden als zwemgroepje, onder de naam “ die Kaiserbrötchen “. Na een uurtje heerlijk zwemmen stonden deze “ Brötchen “ onder de douche nog minstens een kwartier hun favoriete duitse schlagers te galmen. Antje raakt hiervan zo onder de indruk dat ze besloot contact te leggen. Maar hoe ? De voorraad apfelkorn in de kantine bood uitkomst.

Antje Apfelkorn & die Kaiserbrötchen was een feit.

Antje Apfelkorn & die Kaiserbrötchen is ontstaan begin 2018 als avond-act tijdens “ de Dag van het Levenslied “ te Nijmegen. De kern van de band bestaat uit Ingrid Striek - zang ( the Dutch Cher ), Theo Dahm – gitaar & mandoline ( Alfredo Krijtlijn & de Grasmaaiers en vele Smart-Acts ) en Ruud van der Broek – accordeon ( de Gemeentereiniging ). Allen hebben jarenlang full time professionele gewerkt in de muziek- en entertainment branche.

Wanneer de gelegenheid daarom vraagt wordt het trio uitgebreid met de Gebr. Van den Heuvel ( Jansen & Tilanus ).

Het repertoire bestaat uit de klassieke Duitse & moderne Schlagers ( Kufstein, Du, Atemlos etc.. ) en de iets meer stevige Duitse populaire muziek ( Skandall am Rosi etc..).

Naast de Bühne act is Antje Apfelkorn & die Kaiserbrötchen ook inzetbaar als mobiel akoestische act. Ideaal als ontvangst act bij de Duitse feesten.

Theme

Placeholder for 5 uit je plaat5 uit je plaat

Have a blast

At the Vierdaagsefeesten you can go all out, anywhere and in your own way. Do you like 80+ beats…

Login
View cart