ZomerExpo

DIT IS INFORMATIE OVER VIERDAAGSEFEESTEN 2017 – INFORMATIE OVER 2018 VOLGT BINNENKORT

Vierdaagsefeesten ZomerExpo gaat op ontdekking

De Zomerexpositie is al sinds jaar en dag een begrip tijdens Vierdaagsefeesten.
Met veel plezier melden we dat we een nieuwe partner hebben als organisator en curator van de kunstexpositie.
Intermedi-Art draagt, na 20 jaar, het stokje over aan onze nieuwe (inter)-nationale samenwerkingspartner: Galerie Bart.

Galerie Bart

Galerie Bart focust op opkomend talent en gevestigde kunstenaars die gestudeerd hebben aan een van de Nederlandse kunstacademies. Vanuit de vestigingen in Nijmegen en Amsterdam promoot Galerie Bart hun werk, geselecteerd op kwaliteit, originaliteit, ambitie en lef, op de (inter-)nationale kunstmarkt.
De exposities tonen uiteenlopende disciplines van fotografie en schilderkunst tot objecten en videokunst. Dit kunstpodium in Nijmegen, gevestigd in de culturele hotspot het Honigcomplex, organiseert ook culturele evenementen en participeert in projecten zoals de Nijmeegse Kunstnacht en de Biënnale Gelderland.

ZomerExpo nieuwe stijl

Galerie Bart gaat op haar eigen verrassende en vernieuwende wijze invulling geven aan de ZomerExpo. Er wordt een tentoonstelling samengesteld die oppopt in de verschillende ruimtes van de kerk.
Met werk van jonge en gevestigde zowel regionale als landelijke kunstenaars. Daarnaast geeft Galerie Bart een aantal kunstenaars de opdracht om een kunstwerk in deze ruimte te maken en hierin te reageren op deze bijzondere, sacrale en imposante omgeving.
De kunstenaars gaan een dialoog aan met de kerk waarbij ze ingrepen doen die het samenspel of juist het contrast met de ruimte benadrukken.

Kunstenaars

Curatoren Simone Kol en Kim Uittenhout nodigen de bezoekers uit tot beleving van installaties, videokunst, objecten/beelden, schilderijen, tekeningen en fotografie in alle hoeken en nissen van de kerk.
Een ontdekkingstocht van altaar tot orgel en van vloer tot de nok.
Deelnemende kunstenaars zijn o.a. Erik Buijs, Seet van Hout, Thijs Jager, Stella de Kort, Nynke Koster, Uwe Poth, Henrique van Putten, Willeke van Ravenhorst, Jochem Rotteveel en Isabelle Wenzel.

Nijmegenprent

De Nijmegenprent 2017 wordt net zoals de afgelopen jaren verzorgd door  Intermedi-Art.
Dit jaar wordt de Nijmegenprent gemaakt door Kees Moerbeek.

De ZomerExpo vindt plaats in de Stevenskerk van 16 t/m 23 juli. De expositie is vrij toegankelijk.