ZomerExpo en Nijmegenprent

DIT IS INFORMATIE M.B.T. VIERDAAGSEFEESTEN 2018

ZomerExpo en Nijmegenprent

Galerie Bart organiseert de ZomerExpo tijdens de Nijmeegse Vierdaagsefeesten in de Stevenskerk. Op verschillende, onorthodoxe manieren wordt kunst getoond: niet alleen om naar te kijken, maar ook om onderdeel van te worden.

Zo doet kunstenaar Tanja Smeets ingrepen op de Herenbank en het Preekgestoelte,
met haar plantachtige wereld ‘Liquid Garden’.

Stap in de studioset ‘Find Your Greatness’ van het kunstenaarsduo Frank en Michiel en word onderdeel van een bekende reclame!

Of duik de ‘The One Person Expo Box’ in en maak op een intieme manier kennis met een kunstwerk, begeleid door een audiotour van een BN’er.
Tijdens een rondgang door de kerk kun je in de nissen van de kooromgang schilderwerken van Anya Janssen en Jeppe Lauge bekijken. Een ontmoeting tussen hedendaagse kunst en de oudheid van de kerk.

De ZomerExpo vindt plaats in de Stevenskerk van 14 t/m 22 juli.
De expositie is vrij toegankelijk.

Openingstijden: alle dagen van 10.30u – 17.00u, op zondag van 14.00u – 17.00u.

 

Nijmegenprent

De Nijmegenprent 2018 wordt net zoals de afgelopen jaren verzorgd door  Intermedi-Art.

De 25ste Nijmegenprent is een linoleumsnede met sjabloondruk van Diana Huijts. Geïnspireerd door de 36 gezichten op de berg Fuij van de Japanse prentmaker Hokusai (1830) – maakte ze ’12 Zichten op de Waal bij Nijmegen’. Daaruit is via De Gelderlander dé Nijmegenprent van 2018 gekozen.

Deze jubileumprent wordt zoals gebruikelijk onthuld door de burgemeester van Nijmegen bij de start van de Vierdaagsefeesten in de Stevenskerk.