Vierdaagsefeesten
13-19 juli 2024nijmegen
Placeholder for Waalkade Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 4Waalkade Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 4

Zaterdag 17 juli

Nog even terugblikken? Bekijk hier het programma van Vierdaagsefeesten 2021:

Ter­rassen

Nijmegen heeft de groot­ste ter­ras­dichtheid van Ned­er­land! De ide­ale plek om neer te strijken in de derde week van juli, want dan zijn ze boven­di­en in Vierdaagsefeestenstijl.

Op som­mige locaties kun je zelfs let­ter­lijk de sfeer van de Vier­daagse­feesten proeven met een spe­ci­aal lim­it­ed edi­tion Vier­daagse­feesten­biert­je! De smaak van de Vier­daagse­feesten vol­gens Brouw­er­ij De Hemel: een ste­vige weizen. In het cen­trum bestel je het biert­je, zo lang de voor­raad strekt, op het Kon­ingsplein (Café de Deut, Café de Opera), Plein 44 (Doppio, Proe­flokaal Breg­je), aan de Grote Markt (In de Blaauwe Hand, Café Daen, Hotel Karel),in de Hout­straat (Café Sam­son, Café Wun­derkam­mer, Holt) of bij Restau­rant De Hemel, Van Ouds, Arse­naal 1824, Bar Socio, Black Fox of Le Café.

  • Placeholder for Waalkade Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 4Waalkade Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 4
  • Placeholder for Koningsplein Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 5Koningsplein Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 5
  • Placeholder for Grote Markt Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 1Grote Markt Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 1
  • Placeholder for JWB00373 2JWB00373 2
Placeholder for Fotobord verdiepingFotobord verdieping

Fotoborden: we missen jullie!

Omdat we jullie ontzettend missen, een klein gebaar namens alle 40 Vierdaagsefeestenpodia: fotoborden in de stad. Op het stationsplein staan de Zomer-21 aanbevelingen van stadsdichter Heidi Koren. Op 7 locaties in de stad vind je een fotobord in één van onze thema’s, ontdek ze allemaal! Waan je voor heel even artiest op de feesten en piep je hoofd door de gaten. Check middels de QR-code de sfeerbeelden van hoe-het-ook-alweer-voelt en keep the soul alive!

X Valkhof Festival

Het plan X van het Valkhof Festival met een line-up tjokvol spannende namen, (inter)nationale toppers van morgen en ontdekkingen die je je jaren later nog steeds zal herinneren. Met vandaag:

Openluchttheater de Goffert – 16u tot 23u30
SLIFT Oiseaux-Tempête – The Sweet Release of Death Twin Sister
Een decibelfeest met internationale stoner/doom-topper SLIFT in een line-up die elke liefhebber van het stevige werk zal bekoren.
Let op: bij het Openluchttheater gelden vaste zitplaatsen én testen voor toegang!

TICKETS EN INFO

Stevenskerk – 19u30
Broeder Dieleman
Broeder Dieleman in de Stevenskerk is een gedroomde combinatie. In Dielemans muziek zitten de ruimte en lucht van Zeeland. Het duurt zolang het duurt, maar uiteindelijk komt ieder lied aan bij de bestemming.
TICKETS EN INFO

Doornroosje – 20u15
LYZZA (live)
Producer met Braziliaanse roots die zowel live muziek als visuals (van Nikki Hock) naar Doornroosje brengt. Een onmisbare en vooral erg dansbare act!
UITVERKOCHT

Extrapool @ Museum het Valkhof – 10u tot 17u
Oscar Peters
DOORLOPEND & GRATIS – Tickets zijn op de dag zelf te reserveren bij de receptie van het museum.

Placeholder for Three Little C Louds squareThree Little C Louds square

Otis X Brebl

Het Otis Park vind je deze zomer niet buiten, maar binnen, in Brebl! “The funk is back” en de Amersfoortse band Three Little Clouds bevindt zich op de ambitieuze route dit aan iedereen te laten horen. De groovy-funkhop beweegt de heupen van jong en oud en de gouden formule is “to play funk for fun”. Na vele shows en festivals, is het tijd om de groove verder te verspreiden. In december 2019 releasde de band hun nieuwe single ‘ Hey You’, opgenomen in de Mailmen Studio met Boaz Hol. Dat jaar sloten de Clouds af in de AFAS live, met de aftershow van Parov Stelar. Sluit je aan bij de funk, omarm de dancevibes met je shirt uit en je dansschoenen aan. They’re gonna funk it up!

Festival Ponton

Samen met Bijsmaak komt Hubert met een nieuw festival: Ponton! Hierbij zorgen ze ervoor dat de ondergrondse en bovengrondse cultuur samensmelten, met een flinke portie muziek én waterpret! Het dansen is nu wel beperkt tot zittend aan je tafel of op je kleedje, verder zijn er (met een negatieve coronatest) geen afstandsrestricties. Buiten op het terras is het chillen geblazen en de theetuin wordt een heuse TinderTuin.

Roots en original reggae voeren de boventoon tijdens de zaterdag. Een traditie die al jaren in stand gehouden wordt tijdens de Vierdaagsefeesten op bijvoorbeeld de Kaaij. Daarom is het geliefde reggae collectief Boomshakalak Soundsystem te gast. Voor de gelegenheid duiken ze hun archieven in voor een roots en reggae classics set om de zaterdag ultiem chill af te trappen. Ya Bless!

Placeholder for Hubert terras logo 3 1Hubert terras logo 3 1
Placeholder for AchtertuinAchtertuin

De Achtertuin

I.v.m. de aangescherpte maatregelen wordt de Dansmarathon verzet naar eind augustus. Ticketkopers ontvangen z.s.m. bericht over het doorzetten van het ticket naar de nieuwe datum of te refunden.

Om toch iets moois te doen is De Achtertuin zeven dagen open, van 14.00 tot 00.00 uur, met een speciaal geüpgraded 1,5e meter Vierdaagsefeesten terras. Verwacht een vol terras met fijne mensen, lekkere ‘achtergrond muziek’ waarvan je gaat boogyen op de stoel, een heerlijke uitgebreide menukaart en drank om met z’n allen te proosten op betere tijden die komen. Er is geen entree, je hoeft niet te reserveren, maar vanwege de beperkte capaciteit is vol wel echt vol.

Escaperoom met Mons & Mari

Mons en Mari vinden het super jammer dat de Vierdaagse en de Vierdaagsefeesten niet doorgaan. Gelukkig hebben ze er iets op gevonden! Ze gaan terug in de tijd met een tijdmachine, zodat ze er toch bij kunnen zijn. Maar door een foutje weten ze niet in welk jaar ze zijn beland. Hoe komen ze nu weer thuis? Zet je beste beentje voor om Mons & Mari te helpen!

Deze escape room voor families (7+) zit vol archiefmateriaal, puzzels en opdrachten. Boek een tijdslot bij Bibliotheek De Mariënburg en probeer het raadsel binnen één uur op te lossen. Lukt het jullie om Mons & Mari terug te halen?

Placeholder for 21 07 2020 Expeditie Mons Mari Mariënburg Vierdaagsefeesten Lieteke Aalbers 921 07 2020 Expeditie Mons Mari Mariënburg Vierdaagsefeesten Lieteke Aalbers 9
Placeholder for Abseilen Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 1Abseilen Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 1

Abseilen Stevenstoren

Staat van de Stevenstoren abseilen al jaren op jouw Vierdaagsefeesten-​bucketlist, maar kom je er door overvolle programma's, kater of een beetje hoogtevrees nooit aan toe? Dan wordt dit jouw jaar.

Ook al gaan de Vierdaagsefeesten niet door, je kunt de hele week genieten van het uitzicht over de stad. Alleen even het icoon van Nijmegen beklimmen, de Sint Stevenstoren, en over dat randje stappen!

Dagelijks van 14:00 tot 20:00 uur abseilen met Quest Events.

Login
Bekijk winkelwagen