Vierdaagsefeesten
13-19 juli 2024nijmegen
Placeholder for De Achtertuin Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 6De Achtertuin Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 6

Woensdag 21 juli

Nog even terugblikken? Bekijk hier het programma van Vierdaagsefeesten 2021:

Nijmegen heeft de groot­ste ter­ras­dichtheid van Ned­er­land! De ide­ale plek om neer te strijken in de derde week van juli, want dan zijn ze boven­di­en in Vierdaagsefeestenstijl.

Op som­mige locaties kun je zelfs let­ter­lijk de sfeer van de Vier­daagse­feesten proeven met een spe­ci­aal lim­it­ed edi­tion Vier­daagse­feesten­biert­je! De smaak van de Vier­daagse­feesten vol­gens Brouw­er­ij De Hemel: een ste­vige weizen. In het cen­trum bestel je het biert­je, zo lang de voor­raad strekt, op het Kon­ingsplein (Café de Deut, Café de Opera), Plein 44 (Doppio, Proe­flokaal Breg­je), aan de Grote Markt (In de Blaauwe Hand, Café Daen, Hotel Karel),in de Hout­straat (Café Sam­son, Café Wun­derkam­mer, Holt) of bij Restau­rant De Hemel, Van Ouds, Arse­naal 1824, Bar Socio, Black Fox of Le Café.


Placeholder for GEENVI1GEENVI1
Placeholder for Waalkade Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 1Waalkade Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 1
Placeholder for JWB00373 2JWB00373 2
Placeholder for De Achtertuin Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 2De Achtertuin Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 2
Placeholder for Fotobord verdiepingFotobord verdieping

Fotoborden: we missen jullie!

Omdat we jullie ontzettend missen, een klein gebaar namens alle 40 Vierdaagsefeestenpodia: fotoborden in de stad. Op het stationsplein staan de Zomer-21 aanbevelingen van stadsdichter Heidi Koren. Op 7 locaties in de stad vind je een fotobord in één van onze thema’s, ontdek ze allemaal! Waan je voor heel even artiest op de feesten en piep je hoofd door de gaten. Check middels de QR-code de sfeerbeelden van hoe-het-ook-alweer-voelt en keep the soul alive!

Stevenskerk Live

I am Oak 20.30u - Stevenskerk

Thijs Kuijken, frontman van de Utrechtse altfolkformatie I Am Oak, staat bekend als een artiest die liever verkent dan onthult. Die denkwijze komt ook tot uiting in zijn muziek: slepend van karakter en zich overleverend aan het moment, zijn stemgeluid aangenaam zwevend tussen klank en poëzie. Kuijken kan gevoelens en gedachten prachtig omzetten in beschouwingen van natuurfenomenen en landschappen.

Placeholder for I Am Oak 1920x1080I Am Oak 1920x1080
Placeholder for Valkhof Festival Mark Ooms 1024x683Valkhof Festival Mark Ooms 1024x683

X Valkhof Festival

Het plan X van het Valkhof Festival met een line-up tjokvol spannende namen, (inter)nationale toppers van morgen en ontdekkingen die je je jaren later nog steeds zal herinneren. Met vandaag:

Openluchttheater de Goffert – 17u
Alabaster dePlume – Athletic Progression – SMANDEM

Jazzliefhebbers, noteer deze avond! Wie frisse, jonge en vooral hedendaagse varianten van het genre live aan het werk wil zien, mag deze line-up niet missen.
Let op: bij het Openluchttheater gelden vaste zitplaatsen én testen voor toegang!
TICKETS EN INFO

Doornroosje – 20u15
DIKKE – sor
Tijd voor live hiphop! Doornroosje gaat straks helemaal los tijdens de Nederlandse debuutshow (!) van de Belgische rapkroonprins DIKKE. sor maakt de affiche voor deze avond compleet.
TICKETS EN INFO

Extrapool – 20u
Diepenmaat/Sallaerts – Wouter van Veldhoven en Dianne Verdonk

UITVERKOCHT

Otis x Brebl

Het Otis Park vind je deze zomer niet buiten, maar binnen, in Brebl! Tijdens de Jazz Republic Sessions bij Otis Park verwelkomt de Nijmeegse gitarist Richie Reichgelt dagelijks bijzondere gasten om het podium mee te delen. Richie Reichgelt is door de jaren heen geïnspireerd geraakt door zijn ervaringen met verschillende stijlen uit verschillende projecten en culturen. Speciaal voor Otis x Brebl komt Reichgelt met een wisselend programma van stijlen tijdens zijn Jazz Republic Sessions, met op woensdag 21 juli Anton Goudsmit als gast.

Placeholder for JRS 2JRS 2
Placeholder for Splinter Chabot The Hague 2020 Copyright Anton Corbijn 00Splinter Chabot The Hague 2020 Copyright Anton Corbijn 00

Roze Woensdag Jong

Roze outfits, regenboogvlaggen, dragshows en heel veel vrolijke mensen… ieder jaar staat Nijmegen op haar kop tijdens Roze Woensdag. Tijdens deze speciale dag van de Vierdaagsefeesten kleurt de hele stad roze.

Dit jaar ziet alles er wat anders uit, maar organiseren Bibliotheek Gelderland Zuid en Stichting Roze Woensdag toch een prachtig programma, speciaal voor jongeren. Het evenement dat er tot nu toe nog niet was! In Bibliotheek De Marienburg, LUX en op het Mariënburgplein kunnen zij feest vieren, shoppen, schrijvers ontmoeten, geïnspireerd raken en nog veel meer. Altijd al een keer zelf drag make-up willen hebben? Het kan allemaal. Een jongerenredactie heeft een waanzinnig mooi programma samengesteld, met onder andere Splinter Chabot, Edward van de Vendel, Maxime Albertazzi, Dries Muus, Nicky Ebbeng, Naomie Pieter, Naomi Grant, House of Heels en Sandro van der Leeuw. zijn al van de partij! Wees erbij op 21 juli tussen 13.00 en 17.00 uur bij Roze Woensdag Jong!

Festival Ponton

Samen met Bijsmaak komt Hubert met een nieuw festival: Ponton! Hierbij zorgen ze ervoor dat de ondergrondse en bovengrondse cultuur samensmelten, met een flinke portie muziek én waterpret! Het dansen is nu wel beperkt tot zittend aan je tafel of op je kleedje, verder zijn er (met een negatieve coronatest) geen afstandsrestricties. Buiten op het terras is het chillen geblazen en de theetuin wordt een heuse TinderTuin.

De woensdag kleurt roze bij Ponton en hier zal Café De Plak dan ook op geheel eigen wijze invulling aan geven. Onder andere Cruise Control, Coco Kelly, Zim Ruben K'Tomo en Dj Pure nemen je mee op een roze ontdekkingstocht langs hoge hakken, hysterische disco en de betere partybangers.

Placeholder for Hubert terras logo 3 1Hubert terras logo 3 1
Placeholder for AchtertuinAchtertuin

De Achtertuin

I.v.m. de aangescherpte maatregelen wordt de Dansmarathon verzet naar eind augustus. Ticketkopers ontvangen z.s.m. bericht over het doorzetten van het ticket naar de nieuwe datum of te refunden.

Om toch iets moois te doen is De Achtertuin zeven dagen open, van 14.00 tot 00.00 uur, met een speciaal geüpgraded 1,5e meter Vierdaagsefeesten terras. Verwacht een vol terras met fijne mensen, lekkere ‘achtergrond muziek’ waarvan je gaat boogyen op de stoel, een heerlijke uitgebreide menukaart en drank om met z’n allen te proosten op betere tijden die komen. Er is geen entree, je hoeft niet te reserveren, maar vanwege de beperkte capaciteit is vol wel echt vol.

Escaperoom met Mons & Mari

Mons en Mari vinden het super jammer dat de Vierdaagse en de Vierdaagsefeesten niet doorgaan. Gelukkig hebben ze er iets op gevonden! Ze gaan terug in de tijd met een tijdmachine, zodat ze er toch bij kunnen zijn. Maar door een foutje weten ze niet in welk jaar ze zijn beland. Hoe komen ze nu weer thuis? Zet je beste beentje voor om Mons & Mari te helpen!

Deze escape room voor families (7+) zit vol archiefmateriaal, puzzels en opdrachten. Boek een tijdslot bij Bibliotheek De Mariënburg en probeer het raadsel binnen één uur op te lossen. Lukt het jullie om Mons & Mari terug te halen?

Placeholder for 21 07 2020 Expeditie Mons Mari Mariënburg Vierdaagsefeesten Lieteke Aalbers 921 07 2020 Expeditie Mons Mari Mariënburg Vierdaagsefeesten Lieteke Aalbers 9
Placeholder for Abseilen Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 1Abseilen Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 1

Abseilen Stevenstoren

Staat van de Stevenstoren abseilen al jaren op jouw Vierdaagsefeesten-​bucketlist, maar kom je er door overvolle programma's, kater of een beetje hoogtevrees nooit aan toe? Dan wordt dit jouw jaar.

Ook al gaan de Vierdaagsefeesten niet door, je kunt de hele week genieten van het uitzicht over de stad. Alleen even het icoon van Nijmegen beklimmen, de Sint Stevenstoren, en over dat randje stappen!

Dagelijks van 14:00 tot 20:00 uur abseilen met Quest Events.

Login
Bekijk winkelwagen