17-23 juli 2021nijmegen

Vier de Vierdaagsefeesten met Omroep Gelderland

Placeholder for 4 DF20 180720 JWB08860 24 DF20 180720 JWB08860 2

Hoewel er in 2020 geen Vierdaagsefeesten waren, kon je wel het Vierdaagsefeestengevoel oproepen in je huiskamer, achtertuin of straat! Het programma 'Vierdaagsefeesten met Omroep Gelderland' gaf kleur aan de derde week van juli door een afwisselend programma vol optredens van artiesten.

Bekijk alle uitzendingen

Kijk hieronder de zeven uitzendingen terug, elke dag met een ander thema! Zo feest je mee met onder andere Jeffrey Heesen, Brace, 4B2M (met o.a. Rocco van De Staat), Enge Buren, Sven Ratzke, Marike Jager, The Originals, Waltzburg en Pedro Luis & his Cuban experience. De presentatie ligt in handen van Esther Stegeman. Tussen de optredens door vertellen interessante gasten als Sinan Can, de burgemeester en Nachtburgemeester, Twan Krebbers van Matrixx Events, onderzoeker Floris Meens, Antwan van Horik van Festival op ’t Eiland en Sander Ederveen van Stichting Roze Woensdag over hun gevoel en ervaringen van Vierdaagsefeesten. Elke uitzending heeft een speciale bijdrage van de Stadsdichter en een anekdote van Hein Fokker, die je een kijkje achter de schermen gunt. Uiteraard zie je ook volop sfeerbeelden van hoe er normaal een week lang anderhalf miljoen mensen feest vieren in Nijmegen.

Bekijk ze ook via Facebook of via YouTube!

ZATERDAG: I ♥ Music
ZONDAG: Dit is goud!
MAANDAG: Verdieping
DINSDAG: Grenzeloos genieten
WOENSDAG: Roze Woensdag
DONDERDAG: Nimweegs gezellig
VRIJDAG: Uit je plaat

Placeholder for Naamloos1Naamloos1

Zaterdag: I Love Music

Voor de echte muziekliefhebbers, die tijdens Vierdaagsefeesten genieten van pop, rock en singer-songwriters. Met muziek van 4B2M: het collectief van broers Rocco (De Staat) en Jimmy Hueting (Jo Goes Hunting) en Cas en en Teun Hieltjes (St Tropez, Go Back To The Zoo). Zij zouden eigenlijk het Valkhof Festival onveilig maken, evenals Foxlane, de Nijmeegse indieband die deze uitzending ook de planken staat. Directeur Vierdaagsefeesten Leo Weterings over hoe we dit jaar toch een beetje in de feeststemming komen en nog wat verrassende boodschappen!

Zondag: Dit is goud

Voor de liefhebbers van de beste allround feestmuziek! Die wordt verzorgd door The Originals, de beste coverband van Nederland, en de aanstekelijke hits van het Nijmeegse Waltzburg. La Hoop laat zien hoe je al dansend kunt hoelahoopen (do try this at home!), Twan Krebbers vertelt over het ontstaan en de betekenis van de drie podia van de Matrixx en nog veel meer!

Placeholder for Naamloos2Naamloos2
Placeholder for Naamloos3Naamloos3

Maandag: Verdieping

Tussen al het feestgedruis is er ook ruimte om je geest op te laden met bijzondere concerten en activiteiten. Daarom nodigden we Marike Jager uit: het gezicht van de prachtige intieme concerten in de Stevenskerk. De muzikale cabaretiers van Enge Buren vertolken de sfeer van Festival op ’t Eiland en organisator Antwan van Horik vertelt wat deze plek zo bijzonder maakt. Met klassiek pianiste Daria van den Bercken, cultuurhistoricus Floris Meens over wat Vierdaagsefeesten zo bijzonder maakt en nog veel meer verrassingen!

Dinsdag: Grenzeloos genieten

Je heupen los en genieten van muziek uit alle windstreken! Pedro Louise & his Cuban experience verspreiden de latin vibes van de Hennes Latin Stage. DJ Radan en Razzoo (Project 024) nemen je mee in de exotische sferen van World Street Kitchen. Programmamaker Sinan Can vertelt wat Vierdaagsefeesten voor hem betekenen. Natuurlijk is alles voorzien van prachtige sfeerbeelden van afgelopen jaren en komen er nog wat verrassende boodschappen voorbij!

Placeholder for Naamloos4Naamloos4
Placeholder for Naamloos5Naamloos5

Woensdag: Roze Woensdag

Een show van dragqueens Victoria Viper en Amy Astoria kan uiteraard niet ontbreken. Sven Ratzke vertolkt David Bowie en The Originals gaan ook op in het roze thema. Sander Ederveen vertelt hoe Stichting Roze Woensdag zich inzet voor meer acceptatie van diversiteit. Muziekprofessional Hein Fokker draagt vandaag een roze t-shirt en stadsdichter Wout Waanders draagt een bijpassend gedicht voor.

Donderdag: Nimweegs gezellig

We vieren het levenslied met Jeffrey Heesen & Brace en Belinda Kinnaer, die eigenlijk op het Oerhollands Joris Ivensplein hadden gestaan. Burgemeester Hubert Bruls én Hennie Linders over wat onze stad zo bijzonder maakt. Samen met Patrick van Bree zingen we ‘Al mot ik kruupe’ en er is weer een bijzondere anekdote van muziekprofessional Hein Fokker. En meer!

Placeholder for Naamloos6Naamloos6
Placeholder for Naamloos7Naamloos7

Vrijdag: Uit je plaat

We sluiten knallend af met onder meer Boomshakalak Soundsystem. Alle remmen gaan los met Naaistreek & The Love Doctor, die je eigenlijk had gezien op SMKMRKT Labyrinth. Nachtburgemeester Cees de Beer verbindt de Vierdaagsefeestenavonden met de nacht. De week is niet compleet zonder zalvende afsluitende woorden van muziekprofessional Hein Fokker, een gedicht van Wout Waanders, sfeerbeelden en verrassende boodschappen!