Veelgestelde vragen

Uiteraard kunt u altijd met vragen bij ons terecht! Om u sneller van een antwoord te voorzien hebben hieronder een aantal van de veelgestelde vragen over Vierdaagsefeesten:

Hoe kom ik in aanmerking voor het huren van een standplaats tijdens Vierdaagsefeesten?

Bent u ondernemer maar hebt u nog niet eerder deelgenomen en hebt u belangstelling in een standplaats tijdens Vierdaagsefeesten 2019, dan kunt u zich via deze link aanmelden voor de reservelijst.
Deze lijst wordt gehanteerd bij het zoeken naar kandidaten voor nieuwe of vrijgekomen (stand-)plaatsen.

Diversiteit, innovatie en duurzaamheid zijn criteria op het gebied van aanbod en presentatie die wij hanteren bij de selectie. Denk bijvoorbeeld aan lokaal, biologisch en Fair Trade.
Maar ook aan presentatie van uw materiaal en beschikbaarheid gedurende Vierdaagsefeestenweek.

Bent u ondernemer en hebt u deelgenomen aan de afgelopen editie van Vierdaagsefeesten, dan ontvangt u medio januari 2019 automatisch het inschrijfformulier voor Vierdaagsefeesten 2019.

Een in enig jaar verleende vergunning wordt het volgend jaar in principe gecontinueerd. Zwaarwegende argumenten kunnen enerzijds oorzaak zijn om een locatie door een nieuwe partij in te laten vullen, en afscheid te nemen van de voormalige vergunninghouder. Anderzijds nemen vergunninghouders soms op eigen initiatief afscheid.

Komt alle programmering dan in aanmerking voor een locatie?

Nee, we vinden dat er nu voldoende evenementenpleinen zijn. Daarnaast is er niet voor alle programmering een plek omdat we ook diversiteit willen. Soms is programmering niet geschikt voor de openbare ruimte en soms trekt programmering doelgroepen aan die we niet kunnen faciliteren. Hier houden we allemaal rekening mee.

Kijk op de pagina standplaatsen of podia & terrassen voor meer informatie.

Hoe wordt de programmering van de Vierdaagsefeesten bepaald?

De programmering wordt gedaan op basis van voor ieder wat wils. De Vierdaagsefeesten zijn er voor iedereen, dus moet er ook muziek zijn voor iedereen. Bovendien wordt er rekening gehouden met te verwachten drukte / opkomst.

Wanneer wordt mijn programmering opgenomen in de Vierdaagsefeesten programmering?

Binnen programmering van locaties die buiten programmering organiseren en hiervoor een vergunning hebben bij Vierdaagsefeesten worden opgenomen in de Vierdaagsefeesten programmering. Nachtprogrammering/afterparty’s worden in zijn geheel niet opgenomen in de programmering, dit staat niet in verband met het wel of niet organiseren van buiten programmering met vergunning.

Wie regelt de bemensing bij de afzettingen?

Dit wordt gedaan door Vierdaagsefeesten.

Ik heb een vergunning voor een parkeerplaats binnen de afzettingen van de binnenstad tijdens Vierdaagsefeesten, kan ik daar gewoon parkeren?

De gemeente Nijmegen heeft iedereen met het recht op een parkeerplaats in de binnenstad een brief gestuurd. Wanneer je “geen” persoonlijke brief ontvangen hebt van de gemeente m.b.t. doorrijmogelijkheden naar eigen parkeer gelegenheid kun je dit melden via parkeren@nijmegen.nl.

Voorafgaand aan Vierdaagsefeesten

Wanneer je recht hebt op een parkeerplaats binnen de afzettingen en je hebt geen brief hebben ontvangen dan kun je een mail sturen naar parkeren@nijmegen.nl, met het onderwerp “doorrijpas Vierdaagsefeesten”. De gemeente Nijmegen neemt de aanvraag in behandeling en zal alsnog digitaal een brief opsturen indien de aanvrager hier recht op heeft.

In de Vierdaagsefeestenweek zelf

Wanneer je met recht op een parkeerplaats binnen de afzettingen geen brief heeft ontvangen en je meld je bij een van de afzettingen, dan krijg je een brief van de verkeersregelaar met uitleg waarop staat waar en hoe je je kunt melden om alsnog een persoonlijke brief digitaal te ontvangen van gemeente Nijmegen. Deze persoonlijke brief (kenteken gebonden) kun je vervolgens laten zien bij de afzetting zodat je toestemming krijgt om de afzetting te kunnen passeren. Uiteraard moet de persoonlijke brief ingeleverd worden om een doorrijsticker te ontvangen waarmee je de rest van de week de afzetting kunt passeren.

Mag mijn bezoek met de bezoekersvergunning parkeren binnen de afzettingen?

Tot 12.00 uur kan iedereen het centrum in rijden en parkeren daar waar toegestaan, ook bezoek van bewoners. (M.u.v. de wegen die afgesloten zijn i.v.m. de doortocht van de wandelmarsen.) Wanneer men voor 12 uur het centrum in rijdt kan je met een bezoekersvergunning parkeren en later op de dag wegrijden indien gewenst.

Na 12.00 uur komen bezoekers (ook bezoekers met een bezoekersvergunning van centrumbewoners) niet voorbij de afsluiting. Vanaf dit tijdstip kunnen deze bezoekers uitwijken naar een andere zone (als daar ruimte is) en ook betalen via de bezoekersvergunning.