In het najaar van 2016 waren in heel Nijmegen levensgrote foto’s van kunstenares Sanne Willemsen op MUPI’s te zien. Ook ontvingen 51.000 huishoudens een krant met foto’s en verhalen van en over mensen met een psychiatrische achtergrond.

#WIJZIJNOOKNIJMEGEN heette dit project. Kunst is daarbij gebruikt als sleutel om het doel te bereiken, namelijk het doorbreken van taboes rondom mensen die psychisch kwetsbaar zijn.
Kunstenaar Sanne Willemsen heeft indringende fotografische portretten gemaakt die mensen niet alleen van de buitenkant laten zien, maar waarin ook een blik op het innerlijk wordt gegund.

Tegelijkertijd, werden er, binnen de zwaarte van het onderwerp, lichtpunten getoond, mede door de bijdrage van de deelnemers. Sanne Willemsen toont haar foto’s en gaat vertellen over de deelnemers, de huis-aan-huis-krant en de MUPI-tentoonstelling. Besiendershuis doet er alles aan om in 2018 opnieuw een huis-aan-huiskrant deel 2 uit te brengen. Belangstellenden kunnen zich daarvoor bij de kunstenaar, na afloop van de lezing, aanmelden.

Ontvangst: vanaf 16.15 uur.
Aanvang lezing: 16.30 uur.

Wilt u het meemaken? Reserveer dan snel een ticket.

Klik hier om te reserveren.