Extrapool: Nachtportaal

Muzikale reizigers openen een andere dimensie in de kapel van het Valkhofpark

Extrapool is als podium en productiehuis actief op drie werkvelden: sound, art en print. Extrapool biedt ruimte aan geluidskunst, performancekunst, korte exposities en ruw drukwerk van de hoogste kwaliteit voor zowel de Nederlandse markt als daarbuiten.

Op de laatste dag van het festival presenteert het drie muzikale reigers in de kapel, die samen een Nachtportaal zullen openen naar een andere dimensie.

19.00 – 20.00: Antoine Panaché
Niet verder vertellen hoor, maar Antoine Panaché is een tijdreiziger. Ergens heeft hij een verkeerde knop ingedrukt, waardoor -ie per ongeluk in de eenentwintigste eeuw terecht is gekomen. Op Valkhof Festival, ook dat nog! Daar maakt hij om de tijd te doden dan maar de vreemdste muziek die hij kan bedenken. Zijn bonte instrumentarium bestaat onder meer uit een zingende zaag, een typemachine en een metronoom. Deze gentlemen in het digitale tijdperk laat zich inspireren door stomme films, maar ook door rituele metal en donkere jazz.

20.45 – 21.30: Ada Gadass
Nog zo’n reiziger! Ada Gadass reist niet door de tijd, maar door de wereld, door harten en door zielen. Ze kent vele gedaanten en vertelt de verhalen van vrouwen die we allemaal zijn of zijn geweest. Ze is de geliefde en de heks, de wijze grootmoeder en de onzekere minnares, de moedige amazone en het verslagen kind. Ze is een muzikale dialoog tussen Rosa Ronsdorf en Alexandra Duvekot, twee Amsterdamse artiesten (uit o.a. Blue Crime en Bird on a Wire) die elkaar vonden in een fascinatie voor mythes, rituelen en hypnotiserende Marokkaanse gnawa-muziek. Samen vormen ze Ada, een muzikaal antwoord op de vraag ‘wie zijn wij als vrouw.’

22.30 – 23.15: Black Zone Myth Chant
De mysterieuze Max P onderzoekt onder de naam Black Zone Myth Chant geluid in de breedste zin van het woord. Zijn meditatieve composities hangen aan elkaar van donkere drones, hemelse ambient en hypnotiserende psychedelica. En dan heeft Black Zone Myth Chant er óók nog een handje van zijn muziekstukken op te waarderen met opnames die hij op een van zijn reizen heeft gemaakt.

Tussen de performances door zal dj Sadie haar platen draaien

Locatie

Valkhof park, Nijmegen

Ook populair!