16-22 juli 2022nijmegen

Programma

Op dit moment werken we aan het programma voor 2022: van zaterdag 16 t/m vrijdag 22 juli. Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons op de socials!

Met sfeer op de terrassen, en programma van onze partners hebben we in juli 2021 toch een klein feestje gevierd in de Vierdaagsefeestenweek. Nog even terugblikken? Bekijk hier het programma van Vierdaagsefeesten 2021:

Placeholder for Logo geen vierdaagsefeesten toch een beetje feestLogo geen vierdaagsefeesten toch een beetje feest

Naar programma per dag

Terrassen

Nijmegen heeft de grootste terrasdichtheid van Nederland! De ideale plek om neer te strijken in de derde week van juli, want dan zijn ze bovendien in Vierdaagsefeestenstijl.

Op sommige locaties kun je zelfs letterlijk de sfeer van de Vierdaagsefeesten proeven met een speciaal limited edition Vierdaagsefeestenbiertje! De smaak van de Vierdaagsefeesten volgens Brouwerij De Hemel: een stevige weizen. In het centrum bestel je het biertje, zo lang de voorraad strekt, op het Koningsplein (Café de Deut, Café de Opera), Plein ’44 (Doppio, Proeflokaal Bregje), aan de Grote Markt (In de Blaauwe Hand, Café Daen, Hotel Karel),in de Houtstraat (Café Samson, Café Wunderkammer, Holt) of bij Restaurant De Hemel, Van Ouds, Arsenaal 1824, Bar Socio, Black Fox of Le Café.

Placeholder for Waalkade Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 4Waalkade Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 4
Placeholder for Koningsplein Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 5Koningsplein Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 5
Placeholder for Grote Markt Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 1Grote Markt Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 1
Placeholder for JWB00373 2JWB00373 2
Placeholder for Fotobord verdiepingFotobord verdieping

Fotoborden: we missen jullie!

Omdat we jullie ontzettend missen, een klein gebaar namens alle 40 Vierdaagsefeestenpodia: fotoborden in de stad. Op het stationsplein staan de Zomer-21 aanbevelingen van stadsdichter Heidi Koren. Op 7 locaties in de stad vind je een fotobord in één van onze thema’s, ontdek ze allemaal! Waan je voor heel even artiest op de feesten en piep je hoofd door de gaten. Check middels de QR-code de sfeerbeelden van hoe-het-ook-alweer-voelt en keep the soul alive!

Stevenskerk Live

De concerten in de prachtige Stevenskerk, gepresenteerd door Doornroosje, gaan door. Je kunt er in bijzondere akoestiek genieten van niet minder dan:

  • Dinsdag 20-7: De Niemanders
  • Woensdag 21-7: I am Oak
  • Donderdag 22-7: Judy Blank
  • Vrijdag 23-7: Frank Boeijen (uitverkocht)
Placeholder for 14 07 2019 Stevenskerk Live Echo Collective Jan Willem de Venster 614 07 2019 Stevenskerk Live Echo Collective Jan Willem de Venster 6
Placeholder for Paul Wijsen Valkhof Festiva 3Paul Wijsen Valkhof Festiva 3

X Valkhof Festival

Het Valkhof Festival presenteert een Plan X, met een line-up tjokvol spannende namen, (inter)nationale toppers van morgen en ontdekkingen die je je jaren later nog steeds zal herinneren. Weliswaar in een andere vorm, maar in de beste traditie van Valkhof Festival. De concerten vinden plaats in Openluchttheater De Goffert, Stevenskerk, Doornroosje en Extrapool.

Let op: bij het Openluchttheater gelden vaste zitplaatsen én testen voor toegang!

Otis x Brebl

Het Otis Park vind je deze zomer niet buiten, maar binnen, in Brebl! De hele maand juli kun je genieten van een goede portie jazz, funk en soul. In de Vierdaagsefeestenweek:

  • zaterdag 17-7: groovy-funkhop van Three Little Clouds
  • zondag 18-7: moderne jazz en soul grooves van Meika (geannuleerd-nieuwe datum volgt)
  • dinsdag 20-7: samen lekker muziek maken met de BreblJazzJam
  • woensdag 21-7: Richie Reichgelt en gasten in de Jazz Republic Sessions
  • donderdag 22-7: jazz met traditione folkoremuziek van In Trio
  • vrijdag 23-7: harde grooves en explosieve solo's van Power to the Pipo
Placeholder for 18 07 2020 Richie Reichgelt uartet Otisx Brebl Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 718 07 2020 Richie Reichgelt uartet Otisx Brebl Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 7
Placeholder for 15 07 2018 Schrijvers in de Stevenskerk Jan Willem de Venster 915 07 2018 Schrijvers in de Stevenskerk Jan Willem de Venster 9

Schrijvers in de Stevenskerk

Ook al is de Vierdaagsefeestenweek niet zo druk als anders, toch zorgt Bibliotheek Gelderland Zuid ook nu voor een heerlijk rustpunt op misschien wel de mooiste locatie van Nijmegen: de Stevenskerk.

Maak kennis met de wereld van de poëzie met Ellen Deckwitz op zondag! Helaas kan Manon Uphoff wegens omstandigheden niet aanwezig zijn, daarom is deze activiteit geannuleerd. Op dit moment is er nog geen nieuwe datum.


Festival Ponton bij Hubert

Je kunt zeven dagen lang naar Hubert voor een nieuw festival: Ponton! Samen met Bijsmaak zorgen ze ervoor dat de ondergrondse en bovengrondse cultuur samensmelten, met een flinke portie muziek én waterpret!

Het dansen is nu wel beperkt tot zittend aan je tafel of op je kleedje, verder zijn er (met een negatieve coronatest) geen afstandsrestricties. Ook aan de line-up wordt geen consessies gedaan! Fijne dj's zorgen voor jouw portie reggae, funk, soul en house. Buiten op het terras is het chillen geblazen en de theetuin wordt een heuse TinderTuin. Waterpret gegarandeerd!

Placeholder for Hubert terras logo 3 1Hubert terras logo 3 1
Placeholder for AchtertuinAchtertuin

Dansmarathon in de Achtertuin

I.v.m. de aangescherpte maatregelen wordt de Dansmarathon verzet naar eind augustus. Ticketkopers ontvangen z.s.m. bericht over het doorzetten van het ticket naar de nieuwe datum of te refunden.

Om toch iets moois te doen is De Achtertuin zeven dagen open, van 14.00 tot 00.00 uur, met een speciaal geüpgraded 1,5e meter Vierdaagsefeesten terras. Verwacht een vol terras met fijne mensen, lekkere ‘achtergrond muziek’ waarvan je gaat boogyen op de stoel, een heerlijke uitgebreide menukaart en drank om met z’n allen te proosten op betere tijden die komen. Er is geen entree, je hoeft niet te reserveren, maar vanwege de beperkte capaciteit is vol wel echt vol.

Roze Woensdag Jong

Dit jaar ziet alles er wat anders uit, maar organiseren Bibliotheek Gelderland Zuid en Stichting Roze Woensdag toch een prachtig programma, speciaal voor jongeren. Het evenement dat er tot nu toe nog niet was! In Bibliotheek De Marienburg, LUX en op het Mariënburgplein kunnen zij feest vieren, shoppen, schrijvers ontmoeten, geïnspireerd raken en nog veel meer. Altijd al een keer zelf drag make-up willen hebben? Het kan allemaal. Een jongerenredactie heeft een waanzinnig mooi programma samengesteld, met onder andere Splinter Chabot, Edward van de Vendel, Maxime Albertazzi, Dries Muus, Nicky Ebbeng, Naomie Pieter, Naomi Grant, House of Heels en Sandro van der Leeuw. zijn al van de partij! Wees erbij op 21 juli tussen 13.00 en 17.00 uur bij Roze Woensdag Jong!

Placeholder for Splinter Chabot The Hague 2020 Copyright Anton Corbijn 00Splinter Chabot The Hague 2020 Copyright Anton Corbijn 00
Placeholder for Mons en Mari 9 cop L AalbersMons en Mari 9 cop L Aalbers

Escaperoom met Mons & Mari

Mons en Mari vinden het super jammer dat de Vierdaagse en de Vierdaagsefeesten niet doorgaan. Gelukkig hebben ze er iets op gevonden! Ze gaan terug in de tijd met een tijdmachine, zodat ze er toch bij kunnen zijn. Maar door een foutje weten ze niet in welk jaar ze zijn beland. Hoe komen ze nu weer thuis? Zet je beste beentje voor om Mons & Mari te helpen!

Deze escape room voor families (7+) zit vol archiefmateriaal, puzzels en opdrachten. Boek een tijdslot bij Bibliotheek De Mariënburg en probeer het raadsel binnen één uur op te lossen. Lukt het jullie om Mons & Mari terug te halen?

Deze escaperoom organiseert Bibliotheek Gelderland Zuid in samenwerking met het Regionaal Archief Nijmegen, LUX Nijmegen, Huis van de Nijmeegse Geschiedenis en Stichting Vierdaagsefeesten.

Abseilen Stevenstoren

Abseilen van de Nijmeegse Sint Stevenstoren? Dat kan alleen tijdens Vierdaagsefeesten, zélfs dit jaar! Een fantastische beleving met een prachtig uitzicht over Nijmegen. Zo heb je Nijmegen nog nooit bekeken! Dagelijks van 14.00 t/m 20.00 uur.

Placeholder for Abseilen Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 1Abseilen Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 1

Waarom geen Vierdaagsefeesten?

Samen met de gemeente en hulpdiensten moesten we eind april bekend maken dat de feesten ook in 2021 niet doorgaan. Ook onze aangepaste plannen voor een ‘limited edition’ met een aantal omheinde parken en pleinen, werd door de hulpdiensten afgeraden: gevreesd werd voor een te grote aantrekkingskracht van de Vierdaagsefeesten en onbeheersbare drukte in de binnenstad. In verband met de voorbereidingstijd komen de huidige versoepelingen voor ons helaas te laat. Lees meer hierover.

Naar programma per dag