Parkeren in Kelfkensbosgarage voor mensen met een beperking

Parkeren in Kelfkensbosgarage voor mensen met een beperking

U kunt zich met uw auto met uw gehandicaptenparkeerkaart of met uw doorrijsticker die u hebt gekregen via het Marikenhuis melden bij de verkeerspost op de kop van de Hertogstraat (zie hieronder voor de routebeschrijving). Daar wordt u verder verwezen naar de parkeergarage Kelfkensbos.

Houd rekening met de grote drukte in de stad en pas daar uw snelheid op aan.
Let op dat er na afloop van de programmering – in onder andere het Hunnerpark, het Kelfkensbos en het Valkhofpark- uit de parkeergarage een half uurtje niet weggereden kan worden vanwege de drukte (tussen 00.30 en 01.00 uur).

Om rekening mee te houden: overdag is de garage van Kelfkensbos enkele dagen niet of slecht bereikbaar.
Dit geldt met name tijdens de doortocht van de marsen op dinsdag overdag en woensdag overdag.
Ook op vrijdag overdag is de garage moeilijk bereikbaar door de intocht op de Via Gladiola en de Oranjesingel.

Route naar Kelfkensbosgarage

De route naar de kop van de Hertogstraat is als volgt:  komende vanaf het Keizer Karelplein (vanuit de zuidkant van Nijmegen) via Oranjesingel (richting Arnhem) naar St. Canisiussingel en komende via de Waalbrug (vanuit de noordkant van Nijmegen) via Keizer Traianusplein naar St. Canisiusingel:

Afslaan in de Van der Brugghenstraat. (navigatiesysteem: kruising van der Brugghenstraat – Derde Walstraat of Hertogplein)

U komt daar bij een verkeerspost.

Vanaf de verkeerspost wordt u doorgestuurd via de Gerard Noodtstraat – Bastionstraat – Derde Walstraat – St. Jorisstraat – Kelfkensbos naar de Kelfkensbosgarage.

Marikenhuis

Het Marikenhuis is het inloophuis voor mensen die met kanker te maken hebben (gehad). Zij beschikken over een aantal doorrijstickers voor mensen die ziek zijn, of ziek zijn geweest en dus wat lastiger verder kunnen lopen. Deze stickers kunt u aanvragen vanaf maandag 11 juli via info@marikenhuis.nl.

Verhuur van rollators en rolstoelen

In de parkeergarage Kelfkensbos wordt door de organisatie van Scootplus de mogelijkheid geboden om tijdens Vierdaagsefeesten een rolstoel of rollator te huren voor een gering bedrag per uur of per dag. Er geldt wel op = op.

Voor vragen en reservering van rollators en rolstoelen, stuur een mail naar: info@scootplus.nl

De verhuur vindt u direct bij binnenkomst (met de auto) in de parkeergarage. De verhuur is van zaterdag tot en met vrijdag tussen 14.00 – 19.00 uur. Ter plaatse kunt u overleggen hoe te handelen als u pas na 19.00 uur terugkeert in de garage.