Parkeergarage Kelfkensbos wordt concertzaal voor klassiek tijdens de Vierdaagsefeesten

Geplaatst op 14:00 artikel

Tijdens ‘Klassiek goes Underground’ kunt u op een zeer bijzondere locatie genieten van prachtige klassieke klanken. Met de unieke akoestiek van parkeergarage Kelfkensbos komen de optredens van het Ragazze Quartet, het Noviomagum Wind Orchestra en het Damask Vocal Quartet optimaal tot hun recht. Dit jaar komt de concertreeks voor het eerst tot stand in samenwerking met Concertgebouw De Vereeniging.

 

Ragazze Quartet
Zaterdag 13 juli 2019 – 20:00 uur
Energieke performance, veelzijdig repertoire en optredens met een twist. Dát is het Ragazze Quartet. Veel méér dan een strijkkwartet alleen. Vanuit bloedstollend mooie klassieke muziek gaan ‘de meisjes’ graag en vaak over de grenzen heen. Ze zoeken samenwerking met kunstenaars uit verschillende disciplines, óf ze spelen op onverwachte plekken. Zo heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek. “Klassieke muziek, dat is ons leven. 24 uur per dag.”

 

Noviomagum Wind Orchestra
Zondag 14 juli 2019 – 20:00 uur
Noviomagum Wind Orchestra, ofwel het Nijmeegs Blazersorkest bestaat uit zo’n 35 amateurmusici.
Ambitie en lef kenmerken het orkest. Dit blijkt zowel uit de speelstijl, als repertoirekeuze en de programmering rondom een thema. Noviomagum Wind Orchestra speelt vooral orkestmuziek, bewerkingen van klassieke stukken en originele symfonische harmoniecomposities. Het repertoire varieert van Mozart tot Mahler en van Gershwin tot Grieg.

 

Damask Vocal Quartet
Maandag 15 juli 2019 – 20:00 uur
De Amerikaanse sopraan Katharine Dain, de Franse mezzosopraan Marine Fribourg, de Britse tenor Guy Cutting en de Canadese bariton Drew Santini werken sinds 2014 vanuit Nederland samen als het Damask Vocal Quartet.
Damast, damask in het Engels, verwijst naar een weeftechniek voor luxe stoffen zoals zijde. De techniek werd vernoemd naar het 14e eeuwse Damascus in Syrië – destijds een internationaal handelsknooppunt met een levendige uitwisseling van ideeën en culturen.
Dat is wat het Damask vocaal kwartet ook biedt. Niet alleen weeft het de stemmen van de vier leden tot een prachtige klankkleur, ook weeft de muziekkeuze van het kwartet internationale patronen en muziek uit verschillende eeuwen tot een rijk repertoire.

 

Tickets reserveren
De toegang tot de concerten is gratis, echter is reserveren verplicht (maximaal twee tickets per persoon). Dat kan via www.stadsschouwburgendevereeniging.nl/klassiekgoesunderground
Er is een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar dus wees er snel bij.

13