Veiligheid

Ook in dit jaar hebben wij een aantal zichtbare en onzichtbare maatregelen genomen om te zorgen dat jullie veiligheid wordt gewaarborgd. Voor de bezoeker zijn er de zogeheten lichtkranten, die op diverse locaties in de stad drukte, eventuele calamiteiten kunnen aanduiden.

Bovendien is er duidelijke bewegwijzering aangebracht en houden politiecamera’s een toeziend oog.

Eerste hulp, ongevallen, ziekenhuis

EHBO

In het centrum van Nijmegen bevinden zich meerdere EHBO-posten.
Er zijn bovendien mobiele EHBO-teams die je kunt raadplegen.

Ga bij medische problemen naar de dichtstbijzijnde EHBO’er en meld daar jouw probleem.

Kijk op de plattegrond waar de EHBO-posten zich bevinden.
En zoals altijd geldt: let op jezelf en op elkaar!

Kindje kwijt?

We raden ouders aan om kinderen het mobiele nummer mee te geven van de ouders. (Tip: schrijf het nummer op de hand van uw kind). Uiteraard gaan we liever niet van de situatie uit dat uw kleintje zoekraakt in de Vierdaagsefeesten menigte. Mocht dit nou toch gebeuren, of bent u een kindje tegengekomen die zijn papa en/of mama kwijt is?

We hebben we de volgende afspraken gemaakt om het kindje zo snel mogelijk terug te brengen bij hun ouders:

  • Komt u een kind tegen dat zijn of haar ouders kwijt is? Breng het alstublieft naar de dichtstbijzijnde EHBOpost.
  • De EHBOpost meldt het kind aan bij het telefonische meldpunt van de gemeente Nijmegen die te allen tijde bereikbaar is tijdens het evenement. Hier wordt de naam van het kind, naam van de ouders, eventueel signalement en de locatie van de EHBOpost doorgegeven.
  • Is uw eigen kind zoekgeraakt? Ga naar de dichtstbijzijnde EHBOpost. De EHBOpost meldt het meldpunt Gemeente Nijmegen dat een ouder een kind kwijt is.
  • De medewerkers van de meldpunt Gemeente Nijmegen leggen de link met een eventueel zoekgeraakt kind en communiceren naar de EHBOpost waar de ouder zich bevindt dat het kind op te halen is bij de betreffende post.
  • Het is mogelijk dat een kind of ouder zich bij het podium/barmedewerker/beveiliger meldt. Over het algemeen lost dit zich vanzelf op. De naam van kind of ouder wordt omgeroepen op de locatie zelf.

Belangrijke telefoonnummers:

Informatie via lichtkranten

De lichtkranten staan op….