Bereikbaarheid

Kom naar Vierdaagsefeesten met het openbaar vervoer, de fiets, de auto, een taxi óf laat je afzetten bij de Kiss & Ride: de mogelijkheden zijn eindeloos!

Lees hier alle informatie over het reizen.

Bereikbaarheid

Per trein

Tijdens Vierdaagsefeesten worden extra (nacht-) treinen ingezet en er rijden extra lange treinen van en naar Nijmegen.

Met de trein naar Vierdaagsefeesten reizen? Koop hier online het Vierdaagseretour en reis met 20% korting vanaf elk station in Nederland naar eindbestemming Nijmegen. Plan hier direct uw reis, van deur tot deur, via de Reisplanner of via de Reisplanner Xtra app. Kijk voor meer reisinformatie op ns.nl/vierdaagse.

Voor informatie m.b.t. openbaar vervoer met Arriva KLIK HIER

Actuele reistijden openbaar vervoer

Via  de website goabout.com (speciaal gericht op vierdaagse vervoer incl. taxistandpunten) of 9292.nl kan eenvoudig een reis gepland worden van deur tot deur met alle vormen van openbaar vervoer. Actuele halte- en stationtijden worden getoond. Het reisadvies is eenvoudig samen te stellen van en naar een treinstation, postcode of adres met trein en bus. Smartphones kunnen gebruik maken van de 9292-app. Daarnaast is de reisplanner ook bereikbaar via 0900-9292.

Per fiets

Voor de fietsende feestgangers zijn er uiteraard extra bewaakte fietsenstallingen geregeld tijdens Vierdaagsefeesten. Hierdoor staat je fiets altijd veilig en is deze makkelijk terug te vinden wanneer het tijd is om naar huis te gaan.

Bekijk de plattegrond om te zien waar je je fiets kunt stallen tijdens Vierdaagsefeesten. Voor openingstijden van bewaakte fietsenstallingen kun je kijken op www.nijmegen.nl/vierdaagse. Bewoners van de binnenstad kunnen natuurlijk ook gebruik maken van de fietsenstallingen. Net zoals door het jaar heen worden fietsen die buiten de fietsenrekken staan ook tijdens Vierdaagsefeesten door de gemeente verwijderd en naar de AFAC gebracht.

Klik hier voor de plattegrond met de fietsenstallingen.

Per auto

Omdat de stad tijdens Vierdaagsefeesten wordt bezocht door duizenden bezoekers adviseren wij om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer, per fiets of te voet naar het centrum te komen.

Automobilisten zonder vergunning of doorrijpas kunnen tijdens de afsluitingen parkeren op het transferium bij de Ovatonde in Lent of het transferium bij het Jonkerbosplein. Van daaruit vertrekken steeds pendelbussen naar het centrum van Nijmegen.  Meer informatie over parkeren en transferia vind je op de sitevan de Gemeente Nijmegen.

Samenrijden naar Vierdaagsefeesten

Kom je met de auto naar Nijmegen? Je kunt natuurlijk samen rijden naar de Vierdaagsefeesten. Samen feesten, samen reizen, samen rijden.

Wil je samenrijden? Of wil je mensen meenemen? Check dan BlaBlaCar.

Per bus

Tijdens Vierdaagsefeesten rijden er geen bussen door de binnenstad. Halteplaatsen van het openbaar vervoer bevinden zich net even buiten de centrumring.

We adviseren om op te stappen bij het busstation op Nijmegen Centraal Station of vanaf de halte Canisiussingel (aan de kant van de Waalbrug). In verband met de intocht rijdt openbaar vervoer over de Waalkade. Kijk voordat je met de bus naar Vierdaagsefeesten komt altijd op breng.nl.

De normale nachtbussen rijden niet in de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 juli en in de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 juli.
Tijdens Vierdaagsefeesten geldt er een aangepaste dienstregeling voor de nachtbussen.
Er rijden meer bussen. Ook geldt er tijdens de Vierdaagsefeesten een ander tarief voor de nachtbussen.

Informatie over de nachtbussen vind je via deze link.

Actuele reistijden openbaar vervoer

Via  de website goabout.com (speciaal gericht op vierdaagse vervoer incl. taxistandpunten) of 9292.nl kan eenvoudig een reis gepland worden van deur tot deur met alle vormen van openbaar vervoer. Actuele halte- en stationtijden worden getoond. Het reisadvies is eenvoudig samen te stellen van en naar een treinstation, postcode of adres met trein en bus. Smartphones kunnen gebruik maken van de 9292-app. Daarnaast is de reisplanner ook bereikbaar via 0900-9292.

Per taxi

Na een mooie avond lekker met de taxi naar huis?  Er zijn tijdens Vierdaagsefeesten vijf standplaatsen. Deze taxi’s brengen jou dus gericht en snel terug naar huis.

Taxi’s die zijn aangesloten bij de Verenigde Taxi Bedrijven Nijmegen (VTN) vind je op:

Stationsplein
Bisschop Hamerstraat

Overige taxistandplaatsen:

Hertogstraat
Smetiusstraat
Doddendaal

Kiss & Ride

Ook dit jaar wordt er weer een zogenaamde Kiss & Ride plek ingericht. Deze is bedoeld als brenglocatie voor je ouders, vrienden etc. die je op deze manier zo dicht mogelijk bij het centrum kunnen afzetten. Er zijn verkeersregelaars die zorgen voor een goede en veilige doorstroom van het verkeer.

De Kiss & Ride vind je op Keizer Karelplein ter hoogte van Bisschop Hamerstraat. Via Keizer Karelplein, kun je weer de stad verlaten.

19-07-2018_Snelbinder_Jan_Willem_de_Venster_1
Fotografie: Jan Willem de Venster