Verkeersmaatregelen

In 2018 is de binnenstad elke Vierdaagsefeestendag van zaterdag 14 t/m vrijdag 20 juli tot 12.00 uur geopend voor verkeer. Na 12.00 uur worden er in principe geen auto’s meer toegelaten in de binnenstad.

Uitzonderingen worden gemaakt voor o.a. bewoners en storingsdiensten. Bewoners kunnen de binnenstad in op vertoon van een speciaal doorrijkaart. Dit kan via alle afzettingen behalve de afzetting bij het  Keizer Traianusplein. Een overzicht van alle afzettingen in de binnenstad zijn  te vinden in het Oranje Boekje voor bewoners en omwonenden. Dit boekje kunt u digitaal bekijken via deze website.

Doorrijbewijs voor omwonenden

De gemeente Nijmegen heeft iedere bewoner van de binnenstad met het recht op een parkeerplaats een brief gestuurd. Wanneer je “geen” persoonlijke brief ontvangen hebt van de gemeente m.b.t. doorrijmogelijkheden naar eigen parkeer gelegenheid kun je dit melden via parkeren@nijmegen.nl.

Bezoekersvergunningen

Tot 12.00 uur kan iedereen het centrum in rijden en parkeren daar waar toegestaan, ook bezoek van bewoners. (M.u.v. de wegen die afgesloten zijn i.v.m. de doortocht van de wandelmarsen.) Wanneer men voor 12 uur het centrum in rijdt kan je met een bezoekersvergunning parkeren en later op de dag wegrijden indien gewenst.

Na 12.00 uur komen bezoekers (ook bezoekers met een bezoekersvergunning van centrumbewoners) niet voorbij de afsluiting. Vanaf dit tijdstip kunnen deze bezoekers uitwijken naar een andere zone (als daar ruimte is) en ook betalen via de bezoekersvergunning.