Verkeersmaatregelen

INFORMATIE M.B.T. VERKEERSMAATREGELEN 2017: MEDIO 2017

In 2016 is de binnenstad elke Vierdaagsefeestendag van zaterdag 16 t/m vrijdag 22 juli tot 12.00 uur geopend voor verkeer. Na 12.00 uur worden er in principe geen auto’s meer toegelaten in de binnenstad.

Uitzonderingen worden gemaakt voor o.a. bewoners en storingsdiensten. Bewoners kunnen de binnenstad in op vertoon van een speciaal doorrijbewijs. Dit kan via alle afzettingen behalve de afzetting bij het  Keizer Traianusplein. Een overzicht van alle afzettingen in de binnenstad zijn  te vinden in het Oranje Boekje voor bewoners en omwonenden. Dit boekje kunt u digitaal bekijken via deze website.

Doorrijbewijs voor omwonenden

De gemeente Nijmegen heeft iedere bewoner van de binnenstad met het recht op een parkeerplaats een brief gestuurd in de week van 7 juli 2016. Wanneer je “geen” persoonlijke brief ontvangen hebt van de gemeente m.b.t. doorrijmogelijkheden naar eigen parkeer gelegenheid kun je dit melden via parkeren@nijmegen.nl.

Voorafgaand aan Vierdaagsefeesten

Wanneer omwonenden met recht op een parkeerplaats binnen de afzettingen geen brief hebben ontvangen kunnen zij een mail sturen naar parkeren@nijmegen.nl, met het onderwerp “doorrijpas Vierdaagsefeesten”. De gemeente Nijmegen neemt de aanvraag in behandeling en zal alsnog digitaal een brief opsturen indien de aanvrager hier recht op heeft.

In de Vierdaagsefeestenweek zelf

Wanneer omwonenden met recht op een parkeerplaats binnen de afzettingen geen brief hebben ontvangen en je meld je bij een van de afzettingen, dan krijg je een brief van de verkeersregelaar met uitleg waarop staat waar en hoe je je kunt melden om alsnog een persoonlijke brief digitaal te ontvangen van gemeente Nijmegen. Deze persoonlijke brief (kenteken gebonden) kun je vervolgens laten zien bij de afzetting zodat je toestemming krijgt om de afzetting te kunnen passeren. Uiteraard moet de persoonlijke brief ingeleverd worden om een doorrijsticker te ontvangen waarmee je de rest van de week de afzetting kunt passeren.

Bezoekersvergunningen

Tot 12.00 uur kan iedereen het centrum in rijden en parkeren daar waar toegestaan, ook bezoek van bewoners. (M.u.v. de wegen die afgesloten zijn i.v.m. de doortocht van de wandelmarsen.) Wanneer men voor 12 uur het centrum in rijdt kan je met een bezoekersvergunning parkeren en later op de dag wegrijden indien gewenst.

Na 12.00 uur komen bezoekers (ook bezoekers met een bezoekersvergunning van centrumbewoners) niet voorbij de afsluiting. Vanaf dit tijdstip kunnen deze bezoekers uitwijken naar een andere zone (als daar ruimte is) en ook betalen via de bezoekersvergunning.