Vierdaagsefeesten
13-19 juli 2024nijmegen
Placeholder for Grote Markt Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 1Grote Markt Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 1

Maandag 19 juli

Nog even terugblikken? Bekijk hier het programma van Vierdaagsefeesten 2021:

Ter­rassen

Nijmegen heeft de groot­ste ter­ras­dichtheid van Ned­er­land! De ide­ale plek om neer te strijken in de derde week van juli, want dan zijn ze boven­di­en in Vierdaagsefeestenstijl.

Op som­mige locaties kun je zelfs let­ter­lijk de sfeer van de Vier­daagse­feesten proeven met een spe­ci­aal lim­it­ed edi­tion Vier­daagse­feesten­biert­je! De smaak van de Vier­daagse­feesten vol­gens Brouw­er­ij De Hemel: een ste­vige weizen. In het cen­trum bestel je het biert­je, zo lang de voor­raad strekt, op het Kon­ingsplein (Café de Deut, Café de Opera), Plein 44 (Doppio, Proe­flokaal Breg­je), aan de Grote Markt (In de Blaauwe Hand, Café Daen, Hotel Karel),in de Hout­straat (Café Sam­son, Café Wun­derkam­mer, Holt) of bij Restau­rant De Hemel, Van Ouds, Arse­naal 1824, Bar Socio, Black Fox of Le Café.

Placeholder for GEENVI1GEENVI1
Placeholder for Waalkade Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 1Waalkade Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 1
Placeholder for JWB00373 2JWB00373 2
Placeholder for De Achtertuin Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 2De Achtertuin Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 2
Placeholder for Fotobord verdiepingFotobord verdieping

Fotoborden: we missen jullie!

Omdat we jullie ontzettend missen, een klein gebaar namens alle 40 Vierdaagsefeestenpodia: fotoborden in de stad. Op het stationsplein staan de Zomer-21 aanbevelingen van stadsdichter Heidi Koren. Op 7 locaties in de stad vind je een fotobord in één van onze thema’s, ontdek ze allemaal! Waan je voor heel even artiest op de feesten en piep je hoofd door de gaten. Check middels de QR-code de sfeerbeelden van hoe-het-ook-alweer-voelt en keep the soul alive!

Schrijvers in de Stevenskerk

Manon Uphoff (1962) is schrijver, scenarist en beeldend kunstenaar. Haar debuut Begeerte werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs, de Anton Wachterprijs én de ECI-prijs. Haar meest recente roman Vallen is als vliegen werd met grote lof overladen door recensenten, boekverkopers, schrijvers en lezers. Schrijver Jaap Robben zei erover: “Dit boek gaat over onveiligheid, over misbruik, maar niet op een manier die je verwacht. Dit boek is zo anders dan wat je ooit gelezen hebt.”

Helaas kan Manon Uphoff wegens omstandigheden niet aanwezig zijn, daarom is deze activiteit geannuleerd. Op dit moment is er nog geen nieuwe datum.

Placeholder for Uphoff Manon 2 c Céline Simons RVUphoff Manon 2 c Céline Simons RV
Placeholder for Kapel Valkhof Festival door Paul WijsenKapel Valkhof Festival door Paul Wijsen

X Valkhof Festival

Het plan X van het Valkhof Festival met een line-up tjokvol spannende namen, (inter)nationale toppers van morgen en ontdekkingen die je je jaren later nog steeds zal herinneren. Met vandaag:

Openluchttheater de Goffert – 17u tot 23u
Faux Real 4b2m
De avond met Faux-Real en co. zou wel eens een van de meest memorabele van deze X Valkhof Festival-editie kunnen worden. Schaamteloze pop, een stevige dosis ironie en vooral dik feest!
Let op: bij het Openluchttheater gelden vaste zitplaatsen én testen voor toegang!
TICKETS EN INFO

Bolis Pupul
TICKETS EN INFO

Stevenskerk – 19u30
Finn Ronsdorf
Met Finn Ronsdorf heeft X Valkhof Festival dit jaar goud in handen. De amper 22-jarige Duitser doet denken aan Rufus Wainwright en zelfs Jeff Buckley. Verwacht een muisstille Stevenskerk tijdens zijn imponerende solo performance!
TICKETS EN INFO

Doornroosje – 19u30
Hemelbestormer Solar Temple
Solar Temple is een unieke metal-samenwerking van eigen bodem die een exclusieve set brengt in Doornroosje. En als dat nog niet stevig genoeg is, dan schudden de Vlamingen van Hemelbestormer je wel wakker met hun snoeiharde postmetal!
UITVERKOCHT

Tableau Vivant @Extrapool – 20u
Stefan Kollee & Nobuka
Een intiem concert in Extrapool, het kan ook op deze X Valkhof Festival-editie op deze multidisciplinaire avond. Zoals altijd staat Extrapool garant voor experiment en avontuur. Laat je dus verrassen!
UITVERKOCHT

Festival Ponton

Samen met Bijsmaak komt Hubert met een nieuw festival: Ponton! Hierbij zorgen ze ervoor dat de ondergrondse en bovengrondse cultuur samensmelten, met een flinke portie muziek én waterpret! Het dansen is nu wel beperkt tot zittend aan je tafel of op je kleedje, verder zijn er (met een negatieve coronatest) geen afstandsrestricties. Buiten op het terras is het chillen geblazen en de theetuin wordt een heuse TinderTuin.

Van New York, Chicago tot Detroit. Op maandag hoor je de beste house en disco van Joel Hemmen (Atelier Amsterdam), Mino Abadier (Cartel Amsterdam) en Nimma’s eigen Davy Brandts. Stan Reijnen en Heleen Poos trappen de dag zonnig af op het terras.

Placeholder for Hubert terras logo 3 1Hubert terras logo 3 1
Placeholder for AchtertuinAchtertuin

De Achtertuin

I.v.m. de aangescherpte maatregelen wordt de Dansmarathon verzet naar eind augustus. Ticketkopers ontvangen z.s.m. bericht over het doorzetten van het ticket naar de nieuwe datum of te refunden.

Om toch iets moois te doen is De Achtertuin zeven dagen open, van 14.00 tot 00.00 uur, met een speciaal geüpgraded 1,5e meter Vierdaagsefeesten terras. Verwacht een vol terras met fijne mensen, lekkere ‘achtergrond muziek’ waarvan je gaat boogyen op de stoel, een heerlijke uitgebreide menukaart en drank om met z’n allen te proosten op betere tijden die komen. Er is geen entree, je hoeft niet te reserveren, maar vanwege de beperkte capaciteit is vol wel echt vol.

Escaperoom met Mons & Mari

Mons en Mari vinden het super jammer dat de Vierdaagse en de Vierdaagsefeesten niet doorgaan. Gelukkig hebben ze er iets op gevonden! Ze gaan terug in de tijd met een tijdmachine, zodat ze er toch bij kunnen zijn. Maar door een foutje weten ze niet in welk jaar ze zijn beland. Hoe komen ze nu weer thuis? Zet je beste beentje voor om Mons & Mari te helpen!

Deze escape room voor families (7+) zit vol archiefmateriaal, puzzels en opdrachten. Boek een tijdslot bij Bibliotheek De Mariënburg en probeer het raadsel binnen één uur op te lossen. Lukt het jullie om Mons & Mari terug te halen?

Placeholder for 21 07 2020 Expeditie Mons Mari Mariënburg Vierdaagsefeesten Lieteke Aalbers 921 07 2020 Expeditie Mons Mari Mariënburg Vierdaagsefeesten Lieteke Aalbers 9
Placeholder for Abseilen Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 1Abseilen Vierdaagsefeesten2020 Jan Willem de Venster 1

Abseilen Stevenstoren

Staat van de Stevenstoren abseilen al jaren op jouw Vierdaagsefeesten-​bucketlist, maar kom je er door overvolle programma's, kater of een beetje hoogtevrees nooit aan toe? Dan wordt dit jouw jaar.

Ook al gaan de Vierdaagsefeesten niet door, je kunt de hele week genieten van het uitzicht over de stad. Alleen even het icoon van Nijmegen beklimmen, de Sint Stevenstoren, en over dat randje stappen!

Dagelijks van 14:00 tot 20:00 uur abseilen met Quest Events.

Login
Bekijk winkelwagen