LUWTEN, Echo Collective plays ‘Amnesiac’, KOKOROKO en Lucky Fonz III

Geplaatst op 10:00 artikel

Bijzondere, intieme optredens van toonaangevende artiesten in de oudste kerk van Nijmegen, dat is het concept van StevenskerkLive.

De eerste vier artiesten die we mogen toevoegen aan het programma zijn LUWTEN, Echo Collective plays ‘Amnesiac’, KOKOROKO en Lucky Fonz III.

Kaarten voor de StevenskerkLive concerten zijn verkrijgbaar via onderstaande links.

 
LUWTEN
Zaterdag 13 juli 2019 – 17:00 uur (deuren: 16:30 uur)
Stijl: singer songwriter, pop, folk

LUWTEN is de band van Tessa Douwstra, eerder te zien in bands als Orlando en Wooden Saints. Ze bracht in 2017 haar debuutalbum uit waarop ze samenwerkte met  percussionist en producer Frank Wienk (Binkbeats). Het is het resultaat van een proces dat uiteindelijk zo’n twee jaar duurde. En met succes, want zowel het album als de daarbij horende liveshow werden vol lof ontvangen. Douwstra laat zich van haar subtiele kant horen: spannende gelaagde muziek bestaande uit electronica, pakkende refreinen, pianoklanken en verrassende geluiden. LUWTEN is druk bezig met het opnemen van nieuw materiaal maar samen met haar band maakt ze tijd voor een optreden in de prachtige Stevenskerk!

Ticket: € 16,50 (inclusief servicekosten)
Naar kaartverkoop

 

Echo Collective plays ‘Amnesiac’
Zondag 14 juli 2019 – 20:30 uur (deuren: 19:30 uur)
Stijl: neo klassiek, electronica, ambient, pop

Het klassiek geschoolde ensemble Echo Collective staat internationaal bekend om haar intense live-ervaring. De enorme muur van geluid met strijkers, piano, maar ook electronica en drone noise transporteert je naar een andere dimensie. Als ‘backing band’ van het neo-klassieke gezelschap ‘A Winged Victory For The Sullen’ tourden ze de wereld rond en ze werkten reeds samen met artiesten als Blixa Bargeld, Stars of The Lid en Joep Beving. Ze vertolkten al eens het conceptalbum ‘Dauði Baldrs’ van de Noorse blackmetal-legende Burzum.

Op verzoek van concertzaal AB in Brussel heeft Echo Collective besloten het meesterwerk ‘Amnesiac’ van Radiohead op hun wijze te vertolken. Dit klonk als een klassiek meesterwerk, daarom besloot de band dit geslaagde experiment vaker uit te voeren, waaronder tijdens de Nijmeegse Vierdaagsefeesten. ‘Amnesiac’ is Radiohead’s 5de album dat dateert uit 2001 en beschouwd wordt als het muzikale broertje van ‘Kid A’, een van de meest spraakmakende Radiohead albums.

Ticket: € 15,50 (inclusief servicekosten)
Naar kaartverkoop
 

KOKOROKO
Maandag 15 juli 2019 – 20:30 uur (deuren: 19:30 uur)
Stijl: jazz, soul, afrobeat

Trompettiste Sheila Maurice-Grey geeft leiding aan de acht koppen tellende jazz/afrobeat band KOKOROKO. De jonge muzikanten ontmoetten elkaar op de London Jazz School en spelen muziek waarmee ze opgegroeid zijn, waarbij Fela Kuti, Ebo Taylor, Tony Allen en muziek uit het westen van Afrika als grote inspiratiebron dienen. De door blazers gedreven muziek is doorspekt met soul en jazz. Hun debuutsingle ‘Abusey Junction’ is een luisterhit op streaming platforms en ze brachten dit voorjaar hun gelijknamige EP ‘KOKOROKO’ uit met daarop nieuwe werk.

Ticket: € 18,00 (inclusief servicekosten)
Naar kaartverkoop


Lucky Fonz III
Vrijdag 19 juli 2019 – 20:30 uur (deuren: 19:30 uur)
Stijl: singer songwriter, nederlandstalig, folk, pop

Geboren Nijmegenaar Otto Wichers is als Lucky Fonz III één van Nederlands meest geliefde en invloedrijke live-artiesten geworden, en mag daarom zeker niet ontbreken op de Nijmeegse Vierdaagsefeesten. Zijn shows zijn bekend om hun unieke combinatie van humor, diepgang en ontroering.

Na de successen van zijn album ‘In je Nakie’ en de theatershow ‘Superlekker’ (volgens De Volkskrant ‘inderdaad superlekker’), gaat Lucky Fonz III weer de clubs in. Begin 2019 komt een nieuw album uit via Top Notch. Het is zijn derde Nederlandstalige album, met daarop live-favorieten als ‘Machteloos’ en ‘App me’.

Lucky Fonz III heeft de afgelopen jaren een bijzondere plek verworven in het muzikale en culturele landschap. Als singer-songwriter maakte hij zes albums, met daarop geliefde hits als ‘Ik heb een meisje’, ‘Jongens’ en ‘Linde met een E’. Als live-performer veroverde Lucky festivals als Lowlands en Pinkpop, maar ook het cabaretpubliek met zijn theatershows.

Ook op TV maakte hij furore; o.a. als muziekkenner bij programma’s als DWDD en Pauw en als deelnemer van De Slimste Mens. Als schrijver publiceerde Otto diverse columns, gedichten en korte verhalen. Daarnaast schreef hij het Engelstalig libretto voor de liedcyclus ‘The Secret Diary of Nora Plain’, door The New York Times omschreven als ‘a haunting cycle about privacy, surveillance and erotic obsession’.

Ticket: € 16,50 (inclusief servicekosten)
Naar kaartverkoop

14