Lezingen Besiendershuis

Lezingenreeks Besiendershuis op Party into the Future

Van zaterdag 15 juli t/m dinsdag 18 juli tijdens Vierdaagsefeesten genieten bezoekers tussen 16.30 uur en 17.30 uur van bijzondere lezingen op een zeer toepasselijke locatie, namelijk tijdens Party into the Future op het Museumplein (Kelfkensbos).

Besiendershuis Nijmegen is een cultuurhuis met als doelstelling het stimuleren en zichtbaar maken van een sterk en open Nijmeegs creatief netwerk door kunst, kennis, cultuur en ondernemerschap op een actieve en verrassende manier te verbinden. Met gevoel voor de actualiteit en dynamiek van de stad ontwikkelt het huis bijzondere samenwerkingen, ideeën voorstellingen en producten. Zij vormen de vruchtbare bodem waarop Nijmegen zich kan manifesteren als creatieve stad. Daarmee verovert zij tegelijkertijd een positie voor de regio en in (inter)nationaal perspectief.

Het inspirerende Besiendershuis zelf dient daarbij als uitvalsbasis, ontmoetingsplek en werkruimte. Het pand beschikt over alle daarvoor benodigde faciliteiten. De projecten verwezenlijken zich zowel in het huis zelf als op unieke locaties in de stad.

Kaartverkoop

Wilt u erbij zijn? De Besiendershuis lezingen zijn vrij toegankelijk maar we stellen het op prijs wanneer u wel een – weliswaar gratis – ticket reserveert! Hieronder leest u welke lezingen gegeven worden en hoe u tickets reserveert per lezing.

Programma Besiendershuis lezingen

zaterdag 15 juli:  Lights Crossing – Atelier Veldwerk (Rudy J. Luijters en Onno Dirker)

Over kunst die bijna niet aanwezig is, maar toch een enorme impact heeft.

KLIK HIER VOOR INFO & RESERVERINGEN

zondag 16 juli:  #WIJZIJNOOKNIJMEGEN – kunstenaar Sanne Willemsen

Over het doorbreken van taboes rondom mensen die psychisch kwetsbaar zijn.

KLIK HIER VOOR INFO & RESERVERINGEN

maandag 17 juli:  De Kaaisjouwers – Frank Antonie van Alphen

Over ‘de Kaaisjouwers, een hard leven aan de Waal’.

KLIK HIER VOOR INFO & RESERVERINGEN

Dinsdag 18 juli:  De Kaaisjouwers, door Frank Antonie van Alphen

Over ‘de Kaaisjouwers, een hard leven aan de Waal’.

KLIK HIER VOOR INFO & RESERVERINGEN