FAQ

Uiteraard kunt u altijd met vragen bij ons terecht! Om u sneller van een antwoord te voorzien hebben hieronder een aantal van de veelgestelde vragen over Vierdaagsefeesten:

Veelgestelde vragen

Vraag: Is de stad rolstoeltoegankelijk?

Antwoord: De gehele stad is rolstoeltoegankelijk. Ofwel de straten zijn vrij van verkeer en daar kunnen alle bezoekers in een rolstoel ook vrij van gebruik maken, ofwel de op-en afgangen van de stoepen die bedoeld zijn voor rolstoelen worden vrijgehouden van obstakels.

Er is voorzien in extra toiletvoorzieningen voor bezoekers met een beperking.

Bezoekers met een auto die is voorzien van een “gehandicaptensticker” kunnen zich melden bij de verkeerspost Hunnerpark en dan kunnen zij hartje stad parkeren in de Kelfkensbosgarage.

Onze pleinen zijn relatief klein en daardoor mogen wij omwille van de veiligheid geen extra objecten plaatsen, zoals bijvoorbeeld een rolstoelpodium. Met de podium-exploitanten is afgesproken dat bezoekers met een rolstoel zich kunnen melden bij backstage en dat dan samen gekeken wordt of het mogelijk is om een plekje op de voorste rij beschikbaar te stellen.

Tijdens het vuurwerk Waal in Vlammen hebben we jarenlang een plek vrijgehouden voor mensen met een rolstoel, maar daar werd nooit gebruik van gemaakt. In overleg met het WIG (Werkgroep Integratie Gehandicapten) is deze plek daarom opgeheven.

Met het WIG hebben we gedurende het jaar meermalen een afstemmingsoverleg en kijken we jaarlijks of er nog verbeterpunten zijn.

Op donderdag van de Vierdaagsefeesten vindt het Uniek Wandelen plaats. Tijdens deze wandeling nodigen we iedereen uit om kennis met elkaar te maken en zo een unieke ontmoeting te creëren. Met of zonder beperking: wandelen, feesten en genieten doe je samen!

Vraag: Worden Vierdaagsefeesten en 4Daagse wandelmarsen door dezelfde organisatie georganiseerd?

Antwoord: Nee, de Vierdaagsefeesten worden door een aparte organisatie georganiseerd dan de 4Daagse wandelmarsen. Vierdaagsefeesten: het 7 dagen durende publieksevenement met 1,6 miljoen bezoekers in de binnenstad van Nijmegen, met 40 locaties, wordt georganiseerd door Stichting Vierdaagsefeesten. De 4Daagse wandelmarsen worden georganiseerd door Stichting DE 4Daagse.

Vraag: Waar kan ik terecht met klachten?

Antwoord: Vul het formulier in via de website www.nijmegen.nl/vierdaagse, dan wordt uw klacht snel opgepakt.

Heeft u klachten buiten de openingstijden van deze klachtenlijn, neem dan direct contact op met Politie district stad Nijmegen via: 0900 – 8844.

Gemeente Nijmegen:  tel. 14 024 of [email protected]

Kijk voor algemene informatie en meest gestelde vragen op: nijmegen.nl/vierdaagse

De organisatie van Vierdaagsefeesten is bereikbaar via [email protected] of via 024 – 323 31 63  op zaterdag tot en met vrijdag van 09.00-17.00 uur. Na 17.00 uur graag contact opnemen via de mail of via het meldpunt van de gemeente Nijmegen: 14 024.