FAQ

Uiteraard kunt u altijd met vragen bij ons terecht! Om u sneller van een antwoord te voorzien hebben hieronder een aantal van de veelgestelde vragen over Vierdaagsefeesten:

Veelgestelde vragen

Vraag: Is de stad rolstoeltoegankelijk?

Antwoord: De gehele stad is rolstoeltoegankelijk. Ofwel de straten zijn vrij van verkeer en daar kunnen alle bezoekers in een rolstoel ook vrij van gebruik maken, ofwel de op-en afgangen van de stoepen die bedoeld zijn voor rolstoelen worden vrijgehouden van obstakels.

Er is voorzien in extra toiletvoorzieningen voor bezoekers met een beperking.

Bezoekers met een auto die is voorzien van een “gehandicaptensticker” kunnen zich melden bij de verkeerspost Hunnerpark en dan kunnen zij hartje stad parkeren in de Kelfkensbosgarage.

Onze pleinen zijn relatief klein en daardoor mogen wij omwille van de veiligheid geen extra objecten plaatsen, zoals bijvoorbeeld een rolstoelpodium. Met de podium-exploitanten is afgesproken dat bezoekers met een rolstoel zich kunnen melden bij backstage en dat dan samen gekeken wordt of het mogelijk is om een plekje op de voorste rij beschikbaar te stellen.

Tijdens het vuurwerk Waal in Vlammen hebben we jarenlang een plek vrijgehouden voor mensen met een rolstoel, maar daar werd nooit gebruik van gemaakt. In overleg met het WIG (Werkgroep Integratie Gehandicapten) is deze plek daarom opgeheven.

Met het WIG hebben we gedurende het jaar meermalen een afstemmingsoverleg en kijken we jaarlijks of er nog verbeterpunten zijn.

Op donderdag van de Vierdaagsefeesten vindt het Uniek Wandelen plaats. Tijdens deze wandeling nodigen we iedereen uit om kennis met elkaar te maken en zo een unieke ontmoeting te creëren. Met of zonder beperking: wandelen, feesten en genieten doe je samen!