FAQ

Uiteraard kun je altijd met vragen bij ons terecht! Om sneller van een antwoord te voorzien hebben hieronder een aantal van de veelgestelde vragen over Vierdaagsefeesten onder verdeeld in diverse categorieën.

Veelgestelde vragen - bezoekers

Is de stad rolstoeltoegankelijk?

De gehele stad is rolstoeltoegankelijk. Ofwel de straten zijn vrij van verkeer en daar kunnen alle bezoekers in een rolstoel ook vrij van gebruik maken, ofwel de op-en afgangen van de stoepen die bedoeld zijn voor rolstoelen worden vrijgehouden van obstakels.

Er is voorzien in extra toiletvoorzieningen voor bezoekers met een beperking.

Bezoekers met een auto die is voorzien van een “gehandicaptensticker” kunnen zich melden bij de verkeerspost Hunnerpark en dan kunnen zij hartje stad parkeren in de Kelfkensbosgarage.

Onze pleinen zijn relatief klein en daardoor mogen wij omwille van de veiligheid geen extra objecten plaatsen, zoals bijvoorbeeld een rolstoelpodium. Met de podium-exploitanten is afgesproken dat bezoekers met een rolstoel zich kunnen melden bij backstage en dat dan samen gekeken wordt of het mogelijk is om een plekje op de voorste rij beschikbaar te stellen.

Tijdens het vuurwerk Waal in Vlammen hebben we jarenlang een plek vrijgehouden voor mensen met een rolstoel, maar daar werd nooit gebruik van gemaakt. In overleg met het WIG (Werkgroep Integratie Gehandicapten) is deze plek daarom opgeheven.

Met het WIG hebben we gedurende het jaar meermalen een afstemmingsoverleg en kijken we jaarlijks of er nog verbeterpunten zijn.

Op donderdag van de Vierdaagsefeesten vindt het Uniek Wandelen plaats. Tijdens deze wandeling nodigen we iedereen uit om kennis met elkaar te maken en zo een unieke ontmoeting te creëren. Met of zonder beperking: wandelen, feesten en genieten doe je samen!

Worden Vierdaagsefeesten en 4Daagse wandelmarsen door dezelfde organisatie georganiseerd?

Nee, de Vierdaagsefeesten worden door een aparte organisatie georganiseerd dan de 4Daagse wandelmarsen. Vierdaagsefeesten: het 7 dagen durende publieksevenement met 1,6 miljoen bezoekers in de binnenstad van Nijmegen, met 40 locaties, wordt georganiseerd door Stichting Vierdaagsefeesten. De 4Daagse wandelmarsen worden georganiseerd door Stichting DE 4Daagse.

Wie verzorgt het horecapersoneel tijdens de Vierdaagsefeesten in de binnenstad van Nijmegen?

Als organisator van Vierdaagsefeesten hebben wij niets te maken met het inhuren of verschaffen van horecapersoneel. Deze taak ligt bij de horecazaken zelf.

Waar kan ik terecht met klachten?

Vul het formulier in via de website www.nijmegen.nl/vierdaagse, dan wordt uw klacht snel opgepakt.

Heeft u klachten buiten de openingstijden van deze klachtenlijn, neem dan direct contact op met Politie district stad Nijmegen via: 0900 – 8844.

Gemeente Nijmegen:  tel. 14 024 of [email protected]

Kijk voor algemene informatie en meest gestelde vragen op: nijmegen.nl/vierdaagse

De organisatie van Vierdaagsefeesten is bereikbaar via [email protected] of via 024 – 323 31 63  op zaterdag tot en met vrijdag van 09.00-17.00 uur. Na 17.00 uur graag contact opnemen via de mail of via het meldpunt van de gemeente Nijmegen: 14 024.

 

Veelgestelde vragen - ondernemers

Hoe kom ik in aanmerking voor het huren van een standplaats tijdens Vierdaagsefeesten?

Bent u ondernemer maar hebt u nog niet eerder deelgenomen en hebt u belangstelling in een standplaats tijdens Vierdaagsefeesten 2019, dan kunt u zich via deze link aanmelden voor de reservelijst.
Deze lijst wordt gehanteerd bij het zoeken naar kandidaten voor nieuwe of vrijgekomen (stand-)plaatsen.

Diversiteit, innovatie en duurzaamheid zijn criteria op het gebied van aanbod en presentatie die wij hanteren bij de selectie. Denk bijvoorbeeld aan lokaal, biologisch en Fair Trade.
Maar ook aan presentatie van uw materiaal en beschikbaarheid gedurende Vierdaagsefeestenweek.

Bent u ondernemer en hebt u deelgenomen aan de afgelopen editie van Vierdaagsefeesten, dan ontvangt u medio januari 2019 automatisch het inschrijfformulier voor Vierdaagsefeesten 2019.

Een in enig jaar verleende vergunning wordt het volgend jaar in principe gecontinueerd. Zwaarwegende argumenten kunnen enerzijds oorzaak zijn om een locatie door een nieuwe partij in te laten vullen, en afscheid te nemen van de voormalige vergunninghouder. Anderzijds nemen vergunninghouders soms op eigen initiatief afscheid.

Komt alle programmering dan in aanmerking voor een locatie?

Nee, we vinden dat er nu voldoende evenementenpleinen zijn. Daarnaast is er niet voor alle programmering een plek omdat we ook diversiteit willen. Soms is programmering niet geschikt voor de openbare ruimte en soms trekt programmering doelgroepen aan die we niet kunnen faciliteren. Hier houden we allemaal rekening mee.

Kijk op de pagina standplaatsen of podia & terrassen voor meer informatie.

Veelgestelde vragen - binnenstad bewoners

Ik heb een vergunning voor een parkeerplaats binnen de afzettingen van de binnenstad tijdens Vierdaagsefeesten, kan ik daar gewoon parkeren?

De gemeente Nijmegen heeft iedereen met het recht op een parkeerplaats in de binnenstad een brief gestuurd. Wanneer je “geen” persoonlijke brief ontvangen hebt van de gemeente m.b.t. doorrijmogelijkheden naar eigen parkeer gelegenheid kun je dit melden via [email protected]

Voorafgaand aan Vierdaagsefeesten

Wanneer je recht hebt op een parkeerplaats binnen de afzettingen en je hebt geen brief hebben ontvangen dan kun je een mail sturen naar [email protected], met het onderwerp “doorrijpas Vierdaagsefeesten”. De gemeente Nijmegen neemt de aanvraag in behandeling en zal alsnog digitaal een brief opsturen indien de aanvrager hier recht op heeft.

In de Vierdaagsefeestenweek zelf

Wanneer je met recht op een parkeerplaats binnen de afzettingen geen brief heeft ontvangen en je meld je bij een van de afzettingen, dan krijg je een brief van de verkeersregelaar met uitleg waarop staat waar en hoe je je kunt melden om alsnog een persoonlijke brief digitaal te ontvangen van gemeente Nijmegen. Deze persoonlijke brief (kenteken gebonden) kun je vervolgens laten zien bij de afzetting zodat je toestemming krijgt om de afzetting te kunnen passeren. Uiteraard moet de persoonlijke brief ingeleverd worden om een doorrijsticker te ontvangen waarmee je de rest van de week de afzetting kunt passeren.

Mag mijn bezoek met de bezoekersvergunning parkeren binnen de afzettingen?

Tot 12.00 uur kan iedereen het centrum in rijden en parkeren daar waar toegestaan, ook bezoek van bewoners. (M.u.v. de wegen die afgesloten zijn i.v.m. de doortocht van de wandelmarsen.) Wanneer men voor 12 uur het centrum in rijdt kan je met een bezoekersvergunning parkeren en later op de dag wegrijden indien gewenst.

Na 12.00 uur komen bezoekers (ook bezoekers met een bezoekersvergunning van centrumbewoners) niet voorbij de afsluiting. Vanaf dit tijdstip kunnen deze bezoekers uitwijken naar een andere zone (als daar ruimte is) en ook betalen via de bezoekersvergunning.