Een biertje voor de zon

Wij gaan een zonnepark bij elkaar feesten. Doe je mee? Geef een biertje voor de zon!

Hoe mooi zou het zijn als we Vierdaagsefeesten helemaal op zonne-energie kunnen laten draaien? Dat lijkt ons geweldig. Daarom gaan we samen met bezoekers van de feesten geld inzamelen. Als iedere bezoeker een bedrag ter waarde van een biertje geeft, dan zijn we in een klap energieneutraal. Want met het ingezamelde geld leggen we op daken van boeren in de regio onze eigen zonnepanelen.

De energie die we gaan opwekken gebruiken we vervolgens jaar in jaar uit voor alles wat stroom kost: de podia, de verlichting, de foodtrucks en natuurlijk het reuzenrad. Doe je mee? Je kunt nu al doneren via iDeal of helpen in te zamelen tijdens de feesten.

Je kunt je daar als individu of duo voor aanmelden.  Of, en dat is misschien nog wel veel leuker, je meldt je aan met je team van vrienden, familie of collega’s. Zodat je samen, voor je gaat feesten, al een paar uurtjes helpt met geld inzamelen. Dat doen we uiteraard simpel en veilig met contactloze pinapparaatjes.

Je bent geknipt voor het zonneteam als:

  • Je graag wilt dat we een zonnepark met donaties van bezoekers gaan realiseren;
  • Je een open en vriendelijke houding hebt;
  • Je het leuk vindt om tijdens de feesten bezoekers actief te benaderen en te vragen om een kleine donatie;
  • Je goed en kort kunt verwoorden waar het geld voor bedoeld is;
  • Je goed om kunt gaan met ‘nee’. Je hebt geen ophaaltarget en mensen komen voor een feestje, dus bij nee, is het okay.

Je krijgt een leuke goodie-bag met kleine cadeautjes van Nijmeegse ondernemers! En natuurlijk tijdens het inzamelen wat te drinken, een biertje-voor-de-zon t-shirt en als je onkosten hebt dan krijg je deze uiteraard vergoed. We zamelen iedere dag bijdragen in tijdens Vierdaagsefeesten van 14 t/m 20 juli 2018.

Wil je meer weten, bel dan naar 024-3233163.

Meld je onderaan deze pagina aan als je mee wilt helpen met inzamelen als individu, duo of als team, óf als je naar de informatiebijeenkomst wilt komen, óf als je op de hoogte wilt blijven van deze actie. We hopen je binnenkort te zien!

Deze mensen doen al mee en ander Biertje voor de zon-nieuws

Nijmeegse ondernemers belonen jou!

Verrassing!!!!

Iedereen die helpt met het ophalen van geld voor het zonnepark van Vierdaagsefeesten, krijgt een leuke goodie bag. Een aantal Nijmeegse ondernemers vindt de actie zo leuk dat ze alle helpers willen bedanken voor hun inzet. Wat een mooie manier van bijdragen aan het zonnepark.

Zo krijg je van Dille & Kamille een uniek zeepje, van de biologische en fairtrade wijnen webshop Sundara 20% korting op je volgende aankoop, drie gratis lessen Chi-Kung van ITCCA Nijmegen en van Coffeelovers Mariënburg een heerlijk kopje koffie. 

Graag een applaus voor deze ondernemers!

Meld je aan en krijg deze leuke attenties.

Je kunt al doneren!

Op veler verzoek hebben we het al mogelijk gemaakt om te doneren. Via deze link kun je nu al snel, veilig en eenvoudig doneren via ideal en jouw eigen online bankierssysteem.

Help mee en deel de link nu of tijdens de feesten met je vrienden of familie, via WhatsApp bijvoorbeeld. http://vierdaagsefeesten.nl/doneren

Het supergoede idee om een verspreidbare donatielink te maken kregen we van Julian en Lotte van WeWander, waarvoor onze grote dank.

Kim van de Waeter geeft een filmpje voor de zon

Kim van de Waeter maakte het prachtige filmpje om de actie Biertje voor de Zon te promoten. Ze hoeft niet lang na te denken als we haar vragen waarom ze meehelpt. ‘Ik geniet ieder jaar zo van de Vierdaagsefeesten, van de sfeer, de vrolijkheid en al het leuks dat de stad zomaar ineens biedt, daar draag ik graag aan bij. Ik maak als ondernemer animatiefilms dus als zo’n film helpt om de feesten energieneutraal te maken, dan maak ik dat met plezier!’ Wij zijn blij en trots op de video, dankjewel Kim.

Kim van de Waeter

 

Biertje voor de zon komt naar je toe

We vinden het leuk om allerlei events te bezoeken en te vertellen over Biertje voor de zon. Want hoe meer wij vertellen, hoe meer mensen komen helpen collecteren. En hoe sneller we een zonnepark bij elkaar hebben.

Op 6 juni vind je ons op Meeting of Minds van [email protected] in Berg en Dal. En op 16 juni op het energiefestival Blowlands van Burgers geven Energie. Ga je mee?

Het eerste team is aangemeld!

We hoopten het wel maar hadden niet verwacht dat mensen zich nu al zouden aanmelden om te collecteren tijdens de feesten. Marcel Budding & collega’s hebben de eer om als eerste deelnemende team te boek te staan.

‘Mensen kennen mij misschien van 100% Zonnig, mijn bedrijf waarmee ik door zonnepanelen te plaatsen mijn steentje bijdraag aan de energietransitie. Ik ben fan van Vierdaagsefeesten, ik ga ieder jaar op stap. Daarom ga ik dit jaar vóór het stappen met mijn collega’s collecteren. Gewoon, om bij te dragen aan het hogere doel: fossielvrij worden met z’n allen. En als dat kan door een feestje te bouwen, dan ben ik uiteraard van de partij!’

Super dat Marcel en collega’s meedoen. Wil jij met je collega’s, vrienden of familie mee doen? Of in je eentje? Laat het weten!

Dit zijn de boeren!

Een van de boeren die meewerken aan Biertje voor de Zon en daarmee nog meer panelen op schuren van boeren voor elkaar wil krijgen, is Martien Nillesen. Naast boer ook voorzitter ZLTO Rijk van nijmegen. ZLTO is partner van Vierdaagsefeesten.

‘Thuis op mijn bedrijf heb ik samen met mijn vrouw en zoon een modern melkveebedrijf met recreatie op het boerenbedrijf als neventak (boerengolf). Ons bedrijf is ongeveer energieneutraal met 420 zonnepanelen op ons dak. Ik geloof er sterk in dat boeren en tuinders een oplossing hebben voor de energietransitie. Ook wil ik burgers en boeren meer verbinden en dat samen maakt het heel leuk en logisch om mee te doen met Biertje voor de Zon.’

Duurzaam geproduceerd voedsel, landschap en energie, boeren hebben de oplossing.

'Ik houd van biertjes en duurzaamheid'

Ik ben Elma Vriezekolk, 40 jaar, zelfstandig ondernemer en moeder. Ik zet me in voor sociaal-maatschappelijk projecten als kwartiermaker, communicatiespecialist en projectmanager.

Wat heb jij bijgedragen aan ‘Biertje voor de zon’?

Tot nu toe nog niks… Maar ik ga collecteren in juli!

Waarom vind je het leuk om Vierdaagsefeesten op deze manier te helpen?

Ik ben door mijn werk voor de Green Capital Challenges en het Duurzaamheidscafé enthousiast geraakt over alternatieve manieren om haalbare duurzame stappen te zetten. Mijn associatie bij duurzaamheid was ’saai’, maar ik heb ontdekt hoe leuk het kan zijn.

En ik hou van de Vierdaagsefeesten, van mensen én van biertjes, dus dit lijkt me een perfecte combi ;-).

En wij houden van mensen zoals jij!

Wat doen we als we te veel geld ophalen?

We moeten nog beginnen met het ophalen van geld, maar we krijgen nu al de vraag wat we doen als we te veel zouden ophalen met de actie Biertje voor de zon.

Met € 100.000 aan zonnepanelen zijn we vermoedelijk in een klap energieneutraal, het zou geweldig zijn als dat al lukt dit jaar. En als we nog meer ophalen?

Dan kopen nog meer zonnepanelen en de opbrengst van de extra stroom die we kunnen verkopen gaan we weggeven aan goede doelen. Ieder jaar weer.

Jimmy's Jongeren doen mee

 

Mocht je Jimmy’s nog niet kennen: een mooie plek in de binnenstad van NIjmegen waar jongeren samen komen en elkaar helpen om dingen voor elkaar te krijgen. Ze hielpen ons ook door het delen van ideeën voor Biertje voor de zon. Ze vinden het zo’n gave actie dat ze besloten hebben om mee te collecteren tijdens Vierdaagsefeesten. 

Keyshia Don, een van de vloggers van Jimmy’s: ‘Wij doen mee, omdat we willen werken aan een mooie toekomst voor Nijmegen. We proberen zo veel mogelijk teams bij elkaar te krijgen van jongeren en er een feestje van te maken met z’n allen’