Drukte en calamiteiten

Vierdaagsefeesten neemt de veiligheid van bezoekers en medewerkers heel serieus. We werken elk jaar goed samen met de overheidsdiensten. Naast de inspanningen van de organisatie is er ook altijd je eigen verantwoordelijkheid.

Ook in dit jaar hebben wij een aantal zichtbare en onzichtbare maatregelen genomen om te zorgen dat jullie veiligheid wordt gewaarborgd.
Voor de bezoeker zijn er de zogeheten lichtkranten, die op diverse locaties in de stad drukte, eventuele calamiteiten kunnen aanduiden.

Bovendien is er duidelijke bewegwijzering aangebracht en houden politiecamera’s een toeziend oog.

Informatie via lichtkranten

In het centrum van Nijmegen vind je lichtkranten waarop voortdurend praktische informatie verschijnt. Waar het druk of te druk is, welke route je het beste kunt nemen van de ene naar de andere locatie. Ook de grote schermen aan de podia dienen tussen de optredens door als informatiekanaal.
Werp geregeld een blik op deze schermen en blijf op zo de hoogte van belangrijke mededelingen.
Volg deze instructies op, zo blijft het feest toegankelijk voor iedereen en kunnen we grote opstoppingen voorkomen.

Wat te doen bij calamiteiten

Vierdaagsefeesten neemt de veiligheid van bezoekers en medewerkers heel serieus. We werken elk jaar goed samen met de overheidsdiensten. Naast de inspanningen van de organisatie is er ook altijd je eigen verantwoordelijkheid.

Bij een calamiteit worden informatie en instructies via de presentatoren, lichtkranten en securitymedewerkers gecommuniceerd. Volg deze instructies op en beperk op dat moment het gebruik van je mobiele telefoon zoveel mogelijk om overbelasting van het netwerk te voorkomen. Wil je toch communiceren? Gebruik dan uitsluitend SMS-berichten.

Waar kan ik terecht met klachten tijdens Vierdaagsefeesten?

Gemeente Nijmegen is tijdens Vierdaagsefeesten telefonisch bereikbaar van:

Zaterdag en zondag van 17.00 – 01.00 uur

Maandag tot en met donderdag van 08.30 – 01.00 uur

Vrijdag van 12.00 – 01.30 uur

Klacht? Vul svp het formulier in via de website www.nijmegen.nl/vierdaagse, dan wordt uw klacht snel opgepakt.

Heeft u klachten buiten de openingstijden van deze klachtenlijn, neem dan direct contact op met Politie district stad Nijmegen via: 0900 – 8844.

Gemeente Nijmegen:  tel. 14 024 of vierdaagse@nijmegen.nl

Kijk voor algemene informatie en meest gestelde vragen op: nijmegen.nl/vierdaagse

De organisatie van Vierdaagsefeesten is bereikbaar via info@vierdaagsefeesten.nl of via 024 – 323 31 63  op zaterdag tot en met vrijdag van 09.00-17.00 uur. Na 17.00 uur graag contact opnemen via de mail of via het meldpunt van de gemeente Nijmegen: 14 024.